reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Ja chyba nigdy w tej Zarze nie byłam.
Ale ja tam nie jestem jakaś biegająca za modą, wystarczy, że chłopaki mają ciepło, czysto i wygodnie.

Ja też jakoś specjalnie nie szaleje z ciuszkami. Po prostu finanse nie pozwalają mi na to. My zaopatrujemy się w paki dla chłopaków na allegro. Kupiłam taką jedną przed urodzeniem Adasia i służy mu jeszcze do dziś wiele rzeczy. Kupuje nowe tylko pajace i bodziaki, bo to jest jak bielizna. Teraz poluje na coś fajnego na wiosnę i lato. Finansowo wychodzi to jak z lumpeksu ( 10 zł lub troszkę więcej za sztukę), ale ciuszki są czasami rewelacyjne (i firmowe ;-)) . Pomijam już szaleństwa mamy chrzestnej Adasia, która jest w Anglii i zawsze coś fajnego mu przyśle..

reklama
Podoba mi się takie podejście:-)

Wczoraj kupiliśmy Ani śpiworek, bo tak się rozkopuje, że nie dajemy rady jej przykrywać. No i w końcu noc spokojna

My śpiworki używamy odkąd Igi zaczął się wykopywać z rożka, czyli od 5 tygodnia :tak:, naprawdę super sprawa, żałuję, że tak późno wpadłam na to przy Krystianie, bo niestety nie dał się wsadzić i do dziś się rozkopuje :sorry:.

A my teraz wymieniamy śpiworki na te 6-12 miesięcy. Te mniejsze mamy 2 z IKEI (są na styk), jeden ferretti (kupiłam na allegro nówkę za bezcen, sprzedająca napisała, że dostała za mały prezent i nie oszukiwała, bo było widać, że nawet nie był prany nigdy) niestety już za mały, i jeden cherookee (ten jest najdłuższy i jeszcze może miesiąc posłuży). Jednym słowem pisanie na nich, że są od 0 do 6 miesięcy to lekka przesada, szczególnie, że mój Igi jest przecież na 50 centylu wzrostu, więc średniaczek.

Teraz kupiliśmy 3 z tesco cherokee takie pościelowe bo były po 16,80zł, ikeowskie kosztują coś koło 50zł więc przebitka niezła :-). I chyba 3 powinny wystarczyć.

Bylasia ja tak robiłam na początku przy krystianie z tymi paczkami z allegro ale potem zorientowałam się, że po pierwsze mam super lumpeks w mieście i nie muszę wydawać kilkuset złotych na ciuchy z których nie wszystkie mi się podobają a po drugie po 10-15 zł to często można nowe ciuchy na wyprzedażach upatrzeć. Ostatnio kupiłam Igiemu w cubusie miękkie sztruksowe ogrodniczki za 12,50zł.
Ja mam dużo ubrań po Krystianie, bo trzymaliśmy dla drugiego dzieciątka i prawdę mówiąc Igiemu dokupuję tylko jak znajdę mega okazję, no i jak nie mam czegoś. Czapki muszę dokupować na bieżąco i kombinezony bo między chłopakami jest pół roku poślizgu i mi się sezony nie zgadzają. Krystian miał 4 miesiące w sierpniu i same letnie kreacje.
Ale po Igim to będę miała całoroczną kolekcję dla chłopców hehe

O właśnie dostałam paczkę reklamową trochę lepsza niż ta hippa, całkiem spore pudełko mleka w proszku, obiadek, soczek i jeszcze jakaś próbka kaszki i książeczka.

Ostatnia edycja:
Do góry