Dokładnie,
Dentico my jak byliśmy dzisiaj w sklepie, to pani otworzyła stronę z testami, pokazywała mi foteliki i mówiła który ma jakie oceny

no i zaskoczyła mnie bo żaden z dostępnych fotelików w przedziale wagowym 0-18 nie miał not powyżej 3

Nawet Britax...
Akurat jeszcze natknęliśmy się tam na dobrego znajomego twórcy strony fotelik.info.
Oboje - on i sprzedawczyni byli na szkoleniu zorganizowanym przez tego gościa od tej strony.
Od razu pokazali nam że źle zapinamy Anię w samym foteliku!
Naramienniki mają być równo, pasy tak mocno zaciśnięte, żeby nie dało się między nie a dziecko włożyć ręki

Mówili że prowadzący na szkoleniu, własne dziecko zapiął w foteliku tak, że podnosząc go do góry nad głową, dziecko ani na centymetr nie odchyliło się od oparcia

jednocześnie zastrzegał żeby sprzedawcy nie robili tego w swoich sklepach, a tym bardziej z dziećmi klientów

Ja tego o pasach nie wiedziałam na przykład, mocno dociągnięte dla mnie do tej pory znaczyło coś innego...
Dla porównania byliśmy jeszcze w innym sklepie, a tam sprzedawca wiedział mniej o fotelikach niż ja...
My nasz fotelik pożyczyliśmy, ale ciekawa jestem czy przy kupowaniu fotelika w sklepie, byłyście dziewczyny dokładnie instruowane co do montażu i przypinania w nim dziecka???
To jest bardzo ważne, a zauważyłam że mało się o tym mówi... Zwłaszcza o szczegółach...
Na szkołach rodzenia powinny być osobne instruktaże odnośnie przypinania dzieci w fotelikach...