reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Garnuszek super:-):-), Adaś by go pokochał natychmiast.
Kobitki mam pytanie do krzesełek. Ja się noszę z zakupem, ale mam pytanie. Czy one mają regulowane oparcia, żeby Maluch nie był tak na siedząco zupełnie?? Ja karmie Adasia w bujaczku i ta pozycja mu odpowiada póki co ale nie podoba mi się, że on się chce bawić w trakcie jedzenia:-p.

reklama
bylasia teraz chyba większość krzesełek ma regulowane oparcie i często też wkładki dla mniejszych dzieci. Ja jestem bardzo zadowolona z krzesełka- super sprawa:tak: A co do zabawy w trakcie jedzenia u nas jest to już normalka. Szymek musi sobie zrobić przerwę na rozmowę, zabawę... czasami karmienie trwa bardzooo długo

Byliśmy dzisiaj przymierzać foteliki w naszym samochodzie i dupa... Żaden nie pasuje na tylne siedzenie :no::no::wściekła/y::wściekła/y: tylko na przednie, ale musielibyśmy pojechać do serwisu żeby nam wyłączyli poduszkę powietrzną.:wściekła/y::wściekła/y:

Nie kupujcie żadnych Hundayów!!!

Na szczęście to samochód teściów, M pojedzie zamienić samochody z powrotem (na nasze Clio). Mniejsze bo mniejsze, ale pasy dłuższe...:dry::dry:

:tak:My też myśleliśmy że niedługo już zmienimy fotelik ale facet w sklepie nam odradził .Podobno dziecko powinno w tych naszych do ok 8 mca jeździć. Powiedział że jazda tyłem do kierunku jazdy jest bezpieczniejsza i aby przesadzić w ten większy to dziecko powinno ładnie siedzieć. Mówiłam że małej już nogi pomalutku wystają ale on mówił że tak będzie i wtedy ma wyżej na siedzeniu trzymać . I odradzał nam 9-36 , bo tyle i tak nie wytrzyma podobno a w 9-18 i 9-25 podobno są lepsze udogodnienia dla mniejszych dzieci. Nie upierał się przy tych najdroższych , nawet polecał nam coneco bo reguluje się nachylenie w foteliku. Polecił teraz taki fotelik a dopiero potem siedzisko. Chyba go posłucham. Nawet te coneco fajne były i coś ok 380zł kosztowały.:tak:
Ja na szczęście mam długie pasy i chyba nie powinno być problemu z przypięciem;-)

Jednym z tych które polecał był ten
Coneco , Fotelik Zenith, 9-25 kg , : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce

Ostatnia edycja:
Dentico..przyszło moje krzeselko ABC Design do karmienia..POLECAM!!!! Super wykonane..materiał rewelacja!!! Prosta obsługa!!! Jestem bardzo zadowolona..

co do fotelików..poszukaj jeszcze i porozmawiaj z fachowcem..coneco nie przeszły żadnych testów..i w tej cenie znajdziesz foteliki, które maja chociaz dwie gwiazdki w ADAC..chyba, że nie ma to dla Was znaczenia..ja tez je widzialam w sklepie..wygladaja dobrze, ale najważniejsze by były bezpieczne..a tego nikt nie sprawdził..

Dokładnie, Dentico my jak byliśmy dzisiaj w sklepie, to pani otworzyła stronę z testami, pokazywała mi foteliki i mówiła który ma jakie oceny :tak::tak:
no i zaskoczyła mnie bo żaden z dostępnych fotelików w przedziale wagowym 0-18 nie miał not powyżej 3:szok::szok:
Nawet Britax...

Akurat jeszcze natknęliśmy się tam na dobrego znajomego twórcy strony fotelik.info.
Oboje - on i sprzedawczyni byli na szkoleniu zorganizowanym przez tego gościa od tej strony.
Od razu pokazali nam że źle zapinamy Anię w samym foteliku!
Naramienniki mają być równo, pasy tak mocno zaciśnięte, żeby nie dało się między nie a dziecko włożyć ręki :shocked2:
Mówili że prowadzący na szkoleniu, własne dziecko zapiął w foteliku tak, że podnosząc go do góry nad głową, dziecko ani na centymetr nie odchyliło się od oparcia :szok: jednocześnie zastrzegał żeby sprzedawcy nie robili tego w swoich sklepach, a tym bardziej z dziećmi klientów :-D:-D

Ja tego o pasach nie wiedziałam na przykład, mocno dociągnięte dla mnie do tej pory znaczyło coś innego...

Dla porównania byliśmy jeszcze w innym sklepie, a tam sprzedawca wiedział mniej o fotelikach niż ja...

My nasz fotelik pożyczyliśmy, ale ciekawa jestem czy przy kupowaniu fotelika w sklepie, byłyście dziewczyny dokładnie instruowane co do montażu i przypinania w nim dziecka???
To jest bardzo ważne, a zauważyłam że mało się o tym mówi... Zwłaszcza o szczegółach...
Na szkołach rodzenia powinny być osobne instruktaże odnośnie przypinania dzieci w fotelikach...

Ja przypinam Zosię mocno do fotelika.... Ale chyba nie tak mocno jak opisuje to Amelkowa:szok:
Często jeżdżę sama z małą i przypinam ją do samochodu tak jak jest na instrukcji....

Dentico oni starali się wybrać coś co będzie najlepiej działało w naszym samochodzie, ja jeszcze prosiłam o to żeby ten fotelik miał przynajmniej 4 w testach... No i w sumie do naszych krótkich pasów w przedziale 9-18 pasował Maxi Cosi Priori. O te większe jeszcze nie pytaliśmy, bo się może jeszcze dużo pozmieniać zanim Ania będzie taka duża...

reklama
Ja właśnie kupiłam fotelik. Ale pomieszalam fora i post jest w opieka...

Dentico, a Malutka miesci Ci sie jeszcze w nosidełku? Mi Amelka już nie. Gdyby nie kurteczka, to byłoby ok.

Do góry