Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
na świebockim nie ma ubranek dla dzidzi bo jestem tam co tydzień ja też nie mam nic oprucz jednej butelkieedytka to liczę na informacje od Ciebie, bo nie wiem, czy w ogóle jest po co jechać. Interesuje mnie skompletowanie wyprawki (znaczy ubranek) od A do Z, bo naprawdę nic jeszcze nie mam... NIC...
Oglądam sobie kocyki na allegro. Postanowiłam zacząć kupować rzeczy dla Malucha od 14stego lipca...

No, teraz to nie wiem, jak tam jest, ale rok temu cała wyprawkę skompletowałyśmy dla bratowej właśnie na Świebodzkim + tesco. Wyszło taniej sporo niż w sklepach. Cóz, uwielbiam Świebodzki, ale po tym to trzeba mieć i siły i umiejętności chodzićna świebockim nie ma ubranek dla dzidzi bo jestem tam co tydzień ja też nie mam nic oprucz jednej butelki

Bratowa na ten przykład nic nie widziała, bo ją tłum męczył i rozpraszał, a ja byłam w swoim żywiole. Kupiłyśmy wtedy i mnóstwo ubranek dla dziecka, i dla niej koszule do porodu i do karmienia, i szlafrok. No i gdybym miała jechać, to z podobnym planem zakupów.
Ale ja zawsze mijam "część kulturalną" i zaczynam poszukiwania 100m dalej hahahahahahha Tam z przodu to mi sie nigdy nie udało nic kupić jeszcze.Nie wiem kiedy zacznę coś kupować, ale zrobiłam dzisiaj listę wszystkiego, w co muszę się zaopatrzyć - bardzo przydały się te Wasze wcześniejsze listy i rady, ale i tak mam jeszcze kilka pytań, niektóre może wydadzą się Wam głupie, ale ja mam problem z zakupami dla siebie, a co dopiero dla dziecka:-)
Wiem, że macie dzisiaj lenia, ale może którejś z Was będzie się chciało odpowiedzieć na moje pytania:-)
- Na waszych listach pojawiały się: kombinezon polarowy i śpiworek polarowy - czy potrzebne jest jedno i drugie, czy tu można sobie wybrać albo kombinezon, albo śpiworek?
- Co trzeba kupić na spacery? Było coś o zimowym kombinezonie (jaki rozmiar?) i grubym śpiworku do wózka. Czy trzeba kupić jedno i drugie? Nie wiem, jak się ubiera dziecko na zimowe spacery
- Ile kupić rożków?
- Pierwsze ubranka to chyba rozmiar 56 i 62. Czy kupować po połowie z każdego rozmiaru?
- Czy do pielęgnacji pępka i przemywania oczu używa się zwykłych płatków kosmetycznych czy muszą być jakieś specjalne?
Już wiem, ze te gaziki do pępka muszą być jałowe![]()
Nie wiem kiedy zacznę coś kupować, ale zrobiłam dzisiaj listę wszystkiego, w co muszę się zaopatrzyć - bardzo przydały się te Wasze wcześniejsze listy i rady, ale i tak mam jeszcze kilka pytań, niektóre może wydadzą się Wam głupie, ale ja mam problem z zakupami dla siebie, a co dopiero dla dziecka:-)
Wiem, że macie dzisiaj lenia, ale może którejś z Was będzie się chciało odpowiedzieć na moje pytania:-)
- Na waszych listach pojawiały się: kombinezon polarowy i śpiworek polarowy - czy potrzebne jest jedno i drugie, czy tu można sobie wybrać albo kombinezon, albo śpiworek?
- Co trzeba kupić na spacery? Było coś o zimowym kombinezonie (jaki rozmiar?) i grubym śpiworku do wózka. Czy trzeba kupić jedno i drugie? Nie wiem, jak się ubiera dziecko na zimowe spacery
- Ile kupić rożków?
- Pierwsze ubranka to chyba rozmiar 56 i 62. Czy kupować po połowie z każdego rozmiaru?
- Czy do pielęgnacji pępka i przemywania oczu używa się zwykłych płatków kosmetycznych czy muszą być jakieś specjalne?
Już wiem, ze te gaziki do pępka muszą być jałowe![]()

ale dziecku będzie za zimno w takim i uważam że powinien być taki gruby kombinezon a śpiwory to nie wiem ale ja mam taki typowy do gondoli gruby na polarze
Petinka ja w pierwszej ciąży też szybko robiłam zakupy dla dzieckaDzięki roksi23:-) Mam nadzieję, że ten kombinezon w rozmiarze 68 wystarczy na całą zimę. Chyba niebawem zabiorę się do robienia miejsca w szafie na tą wyprawkę, bo zaczynam dojrzewać do zakupów:-)
a teraz jakoś nie mogę się zebrać
w sumie to same pierdółki mam do kupienia
poważniejszych to nosidelko i kołyska