reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
dziewczyny ja też polecam pepco. są tam naprawdę ładne ciuszki. ja dziś kupiłam śpioszki i kaftanik w textilmarket. to też chyba sieć więc może i u was taki sklep sie znajdzie. jest tam sporo ciuszkow polskich firm, wiele z dobrej gatunkowo bawełny (chociaż muszę przyznać ze nie wszystkie). a jak będe znać płeć to kupię tam koszulkę "córusia mamusi" :)

a duzó jest tam takich małych ubranek? i w jakim są stanie? nigdy tam nie bylam ale kojarze ze w tych okolicach był tam sklep z ciuszkami
Mnóstwo. Ceny są od 8 zł za pajacyk. Niektóre są zmechacone przez pranie a nie które wyglądają jak nowe. Te ubranka na już starsze dzieci są bardziej schodzone a na maluszki w super stanie.

Mnóstwo. Ceny są od 8 zł za pajacyk. Niektóre są zmechacone przez pranie a nie które wyglądają jak nowe. Te ubranka na już starsze dzieci są bardziej schodzone a na maluszki w super stanie.

Beatko jak będziesz w okolicy to spisz mi dokladny adres, bo ja tak pamietam "na oko", byłam w okolicy tego sklepu chyba z 4 lata temu, jak bym n mogla znaleźć to z dokładnym adresem sobie poradzę:)
dzięki!

Ja tez wszystkie ubranka kupuje w szmateksach, mozna upolowac naprawde
cudne rzeczy: Nowych ubranek moim zdaniem nie ma sensu kupowac, bo dzieciaczki z nich za szybko wyrastaja. Jednak jesli chodzi o starsze dzieci to faktycznie na mojego 3 letniego synka juz raczej nic nie udaje mi sie zanlezc :-(
Dla malenstwa zakupilismy kolyske, tez rozkladamy zakupy na raty, bo pozniej za duzy wydatek na raz bedzie.

Załączniki

• dde7ca4a6ec60639.jpg
    dde7ca4a6ec60639.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 60
Ja się zastanawiam nad taką chustą nosidłem. Przy Krystianie miałam nosidło ale od 3 miesięcy, takie pionowe, a on na 3 miesiące był już na tyle długi, że jego nogi obijały mi się o kolana i nie dawałam rady go nosić. A myślałam o takim nosidełku od urodzenia, gdzie maluszek jest w leżącej pozycji.

Ja też myślę intensywnie o zakupie chusty- jestem niemal pewna, że się na nią zdecyduję, bo jakoś pasuje mi do mojego trybu życia i słyszałam, że to dobra dla Dziecka, naturalna metoda transportu :-)

U nas chusta znakomicie zdala swoj egzamin, szczegolnie przy wieczornych kolkach, maly sie w niej od razu uspakajal, Mialam taka najzwyklejsza wiazana, jako srodek transportu sluzyla mi przez ok 6-7 miesiecy. Pozniej nie mialam sily juz dzwigac kloca, ale ponoc mozna dzieci nosic w ten sposob nawet do 2 roku zycia.

reklama
adusia kołyska śliczna. ja na zakup kołyski raczej się nie zdecyduje. myślę żeby odrazu kupić łóżeczko i napewno będzie to łóżeczko turystyczne.

o chuście też myślałam, tylko zastanawiam się czy wiązanie jej jest łatwe. słyszałam ze jednak nie jest to takie proste i obawaim się że mogą to być pieniądze wyrzucone w błoto..

Do góry