reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Sylvia ja przeprowadziłam synka do spacerówki jak miał 4 miesiące, tyle, że to był sierpień a nie marzec. Nie dziwcie się z tymi gondolami, po prostu dzieci są bardzo różne wzrostowo, najkrótsze noworodki ok 48-50cm do roku pewnie dojdą do 70cm może, te najdłuższe o wzroście pow. 62cm mogą na roczek mieć ponad 82cm.
Dlatego jedno dziecko może mieścić się w gondoli przez 2 miesiące a drugie przez 8 miesięcy, wszystko w normie, zależy jak duże jest.
Mój synek miał 57cm jak się urodził ale cały czas potem rósł szybko i do 2 lat nie schodził z 97 centyla wzrostu (to jest najwyższy centyl, oznacza, że tylko 3% populacji jest wyższa).
Dlatego jak kupowaliśmy spacerówkę to nie dokupiliśmy gondoli bo on by w nią już nie wszedł.
A teraz dokupiliśmy do spacerówki gondolę, bo jakby nie było noworodka i małego niemowlaka w spacerówce szczególnie zimą raczej się nie da wozić. Ale podejrzewam, że na wiosnę to większość z nas zacznie używać spacerówek.

cyniczna bo tesco ma dwa rodzaje pieluch jednorazowych, jedne (kiedyś takie fioletowe paczki) są super i nie ustępują firmowym pampersom czy huggies a drugie (kiedyś żółte paczki) to takie okropne tandetne ceraty. Mój małż się kiedyś pomylił przy kupowaniu i musiałam wyrzucić wielką paczkę pieluch, bo po pierwszej już Krystian był cały odparzony.

Ja do 10 miesięcy używałam pampersów na przemian z huggiesami (tymi droższymi), mój mały pierwsze lato spędził między 2 a 5 miesiącem życia i prawdę mówiąc w upały pampersy go odparzały i huggies okazały się o niebo lepsze.
A potem zaczęliśmy używać tescowych fioletowych naprzemian z cienami lidlowymi. Próbowałam też tych belli ale u nas się nie sprawdziły, dużo osób sobie je chwaliło przewiewność ale synek je przesikiwał.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nawet nie wiedziałam, że tesco to w ogóle ma swoje pieluchy....:zawstydzona/y: z owego rankingu sie dowiedziałam hahahahahaha :-D:-D:-D

Ładny ten Twój rożek:-), znaczy ładny rożek Twojego maleństwa:-D
na fotce to tak dość bidnie wygląda...no i taka niska cena , ale zamówiłam z ciekawości, w końcu trochę więcej niż przesyłka kosztował, a tu miła niespodzianka, w rzeczywistości milutki i ładniutki:-) , a te pieluchy flanelowe miooodzio, mięciutkie jak kaczuszka, a jakie ładne, hehe 3 zeta za szt. a tyle radości :happy: a najlepszy mój Wąż dzisiaj, oburzony, że całą przyjemność otwierania i oglądania rzeczy zostawiłam sobie i w komodzie ułożyłam zamiast na niego poczekać , aż z pracy wróci, miało czekać w kartonie, hehehee a nie tak w komodzie :eek: :laugh2:

chyba masz rację Cyniczna, juz dośc tego dywagowania na temat wielkości gondoli, biorę x-landera XA i koniec tematu, dzisiaj rano przyszła paczka ze skarbami od sprzedawcy z Bielska, super rzeczy w super cenach, wszystko pięknie zapakowane, jestem bardzo zadowolona, moge z czystym sumieniem polecić gościa , flanelowe pieluszki cudne, skarpetusie, nożyczki, kocyk, becik i wiele innych rzeczy luks, wysyła szybka, w 24 godziny towar był u mnie:tak: Śliczny ROŻEK - becik - śpiworek żyrafki krem. (686821924) - Aukcje internetowe Allegro

Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! (678885139) - Aukcje internetowe Allegro
to nie reklama, poprostu polecam sprzedawcę i produkty:-)

kolejna z catedry zrobiła cyniczną:-D:-D:-D amelkowa nie jesteś jedyna:-D:-D:-D

na fotce to tak dość bidnie wygląda...no i taka niska cena , ale zamówiłam z ciekawości, w końcu trochę więcej niż przesyłka kosztował, a tu miła niespodzianka, w rzeczywistości milutki i ładniutki:-) , a te pieluchy flanelowe miooodzio, mięciutkie jak kaczuszka, a jakie ładne, hehe 3 zeta za szt. a tyle radości :happy: a najlepszy mój Wąż dzisiaj, oburzony, że całą przyjemność otwierania i oglądania rzeczy zostawiłam sobie i w komodzie ułożyłam zamiast na niego poczekać , aż z pracy wróci, miało czekać w kartonie, hehehee a nie tak w komodzie :eek: :laugh2:

Powiem Ci Sylvia, że tak zachwalałaś, że i ja się chyba skusze na tego sprzedawcę..tym bardziej, że za przesyłkę placi się tylko raz..także wyjdzie duzo taniej..
mnie ostatnio udało się wygrać aukcje na allegro z ciuszkami dla mojego Kajtusia..i juz nie moge się doczekać kiedy to przyślą..mam nadzieje, że się nie rozczaruję :baffled:
wczoraj zaś czułam brak lektury więc popędziłam do sklepu po gazetki..niestety kupowałam w Carrefourze i w Twoim Stylu brakowało kilku stron :wściekła/y:..
przy okazji kupiłam książke i mam wreszcie co czytać..no a to, że tuniczka przy okazji wpadła w moje ręce oraz śliczne bodziaki..to zupełny przypadek ;-):baffled:

Dziewczyny mam prośbę. Przeszykałam cały wątek i nie znalazłam :zawstydzona/y:
Któraś z Was (chyba Jagoda :-)) umieściła listę rzeczy potrzebnych dla dziecka. Może któraś z Was wie, na której stronie jest ta lista, albo ją sobie skopiowała. Please szukam jej już z tydzień :eek:

reklama
Dziewczyny mam prośbę. Przeszykałam cały wątek i nie znalazłam :zawstydzona/y:
Któraś z Was (chyba Jagoda :-)) umieściła listę rzeczy potrzebnych dla dziecka. Może któraś z Was wie, na której stronie jest ta lista, albo ją sobie skopiowała. Please szukam jej już z tydzień :eek:
chwila poszukam i wyśle na priv

Do góry