reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

nie wtrzymuj się:-D ja lubię na ostro:-)

a z exem cholera go wie... z jednej strony "biednego" tatusia nie powinno stać na adwokata:-p a z drugiej może "mamusia" mu opłaci:-D

nie mam pojęcia czy weźmie adwokata:baffled: z jednej strony ma na to kasę ale jak się pokaże z adwokatem to będzie jasny i wyraźny znak, że ma kasę:dry: podejrzewam, że się bije z myślami... poza tym sprawa jest w Olsztynie więc jakby miał ciagać adwokata to nieźle by mu za to musiał zapłacić...

jesteś nieźle szajbnięta:-D:-D:-D napisze o co mi chodzi w wiadomym miejscu, bo tu może jeszcze ktoś z tego użytek zrobi

reklama
ja uzywam plynu do kapieli z oliwką z johnsons baby, szamponu johnsons baby, oliwki bambino(używam tylko na główkę), krem mam bambino i jeszzcze próbki dzidziusia i puder- pudruje go zazwyczaj prawie cłego dużą ilościa bo jest tłuscioch i caly pomarszczony, wic zeby mu sie odparenia nie robily- a i tak mam jeszcze z Nivei puderek od urodzenia:tak::tak::tak:

tak, małe:tak: ale ja kupuje male bo taniej wychodzi:tak::tak::tak::tak: 12 zł kosztuje w tesco, rossmanie i biedronce:tak:

tak 900 gr kosztuje 40 zl- ale to active i on jest odpowiednio droższy a w sumie to Maksowi nawet nie podeszlo to mleko tylo zwkly:tak::tak::tak:

a np deserek- jabluszko zetrzec to chyba nie taki problem:sorry2: sama sobie nieraz tarłam bo lubie starte:-D banana widelcem tez łatwo:-p:-p

masz rację, kupiłam activ... a to nie jest zwykłe? bo innych nie było i myślałam, że to takie najzwyklejsze:sorry2:

a kosmetyków używam johnsonna i zużyłam już 3 zestawy:sorry2: 4rty leci:shocked2: no prócz oliwki i puderku bo rzadziej używane...

Jezu karolinusia ale mnie zjedziesz :D hihihi boję się już :p

teraz w podziemiach wszystkie siedzą :-D
Catedra pyskata jest jej adwokat nie potrzeby bo by go do głosy nie dopuściła:-D obawiam się że jak przeciwna strona pojawi się ze wsparciem dasz sobie radę:tak: w końcu trzeba "tatusia" pociągnąć do odpowiedzialności przynajmniej finansowej bo pewnie jeśli chodzi o opiekę to umyje raczki:wściekła/y: nie wiem czym sądy kierują się ustalając wysokość alimentów ale sędzia powinien wziąć pod uwagę, że matka musi zarobić na siebie i dziecko, co wiąże się ze żłobkiem, przedszkolem czy opiekunką.

teraz w podziemiach wszystkie siedzą :-D
Catedra pyskata jest jej adwokat nie potrzeby bo by go do głosy nie dopuściła:-D obawiam się że jak przeciwna strona pojawi się ze wsparciem dasz sobie radę:tak: w końcu trzeba "tatusia" pociągnąć do odpowiedzialności przynajmniej finansowej bo pewnie jeśli chodzi o opiekę to umyje raczki:wściekła/y: nie wiem czym sądy kierują się ustalając wysokość alimentów ale sędzia powinien wziąć pod uwagę, że matka musi zarobić na siebie i dziecko, co wiąże się ze żłobkiem, przedszkolem czy opiekunką.

roksi niestety ale sąd ma gdzieś matkę i jej potrzeby:sorry2:
co do tej odpowiedzialności to prawda jest taka, że tatuś jej nie poniesie bo sąd i tak mu śmieszne alimenty przysądzi...

ale nic z tym nie zrobię bo tak jest w tym kraju i liczyłam się z tym, odchodząc. On zresztą też wiedział o czym mówimy jak mi groził, że 200 zł dostanę... Ale nie ma wyjścia:zawstydzona/y: wolę być sama niż znosić upokorzenia. A alimenty w tym kraju są symboliczne........

active ma jakies tam bakterie jeszcze, tore niby cos tam w brzuszku regulują cvzy cos:-p:-p:-p
u mnie akurat po tym maks mial kolki- a tak nie ma wcale:baffled:

ale zamiast tak drogiego mleka mozesz kupic kleik ryzowy z nestle z tymi bakteriami, który w dodatku daje sie w mniejszych ilosciach o polowe na taką samą ilosc mleka więc wychodi taniej a w dodatku kosztuje tyle samo:sorry2:
teraz juz maksowi nie szkodi nawet kleik z tym bifidus, bo raz przez pomylke wzielam - nie zuwazylam ze sa inne:sorry2: bo tylko jest kółeczko na tym kleiku i poem bylam zdziwiona jak M mnie zje bał że na niego wrzeczne ze za mmalo kaszki daje i okazalo sie ze nie 7 lyzek trzeba dac tylko 3 :-D:-D:-D

medeuska dobrze wiedzieć. Dzięki za rady... ja to zielona jestem w żywieniu malucha:-) do tej pory cała filozofia polegała na tym aby wyciągnąć cyca i wsadzić go do buźki... od niedawna doszło jak unieruchomić ręce i nogi podczas jedzenia aby dziecko zjadło a nie wierzgało:-D

heh..catedra 800 zł powiadasz..
pampki..juz licze te najdroższe..w Carefourze 58zł o zgrozo..(mówie o białych)..u mnie idzie około dwóch paczek miesięcznie :tak: = 116zł
mleko NAN HA 1 - puszka 350 gr (niestety nie robia większych :-() około 25zł idzie 2,5 tygodniowo czyli 10 miesiecznie co daje kwotę 250zł
do tego Nutriton - paczka starcza na jakies dwa tygodnie..czyli 2 paczki po 20 zł każda = 40zł (ale teraz zagęszczam kleikiem lub kaszka więc idzie go mniej)
chusteczki - paczka na tydzień mniej więcej..kupuje huggiesy - około 11 zł za 2 paczki czyli 22zł
herbatki mam jeszcze i bede długo miała..Kajtek ich nie cierpi..
kosmetyki - płyn do kąpieli HIPP okolo 13-16 zł starcza na miesiąc..zależy ile B gichnie do wody ;-)
sudocrem mam od urodzenia malucha jeszcze..krem do buzi też..krem do ciała używany sporadycznie..mustela 56 zł..zużyte może 1/3 opakowania..
suma sumarum..niesięcznie na podstawowe potrzeby Kajtka wydaje około 400zł-450zł..
do tego dojdą jeszcze kaszki, słoiczki, ale z kolei mleka będzie szło mniej..więc licze około 100 więcej..max
raz na jakis czas kupuje wode morską, wymieniam smoki..kupuje zabawki..ubranka..ale staram się jeśli chodzi o szmatki to polowac na wyprzedażach..mam bardzo duzo pozyczonych ubranek więc szkoda mi kasy na ciuszki..wole np. zainwestować w szczepienia..
jesli chodzi o sąd to wspomniałabym właśnie o nich..a najlepiej to spróbowałabym się mimo wszystko dogadać z druga strona, bo nie wierze, ze ojciec czy babcia nie beda chcieli zapłacić wnusi za dodatkowe szczepienie..przeciez to inwestycja na przyszłość..w zdrowie dziecka :dry:

CATEDRA właśnie się kąpałam i myślałam o Tobie i wiesz co wymysliłam??
Wpadłam na to dlaczego tak dużo wydajesz na kosmetyki!!!!!! Bo TY się kąpiesz z Zosią i podbierasz jej kosmetyki do kąpieli i szampon pewnie też:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no chyba nie kąpiesz jej w swoim żelu pod prysznic:baffled::-D hahahahahaha

żarcik. Dobranoc śpij dobrze!

CATEDRA właśnie się kąpałam i myślałam o Tobie i wiesz co wymysliłam??
Wpadłam na to dlaczego tak dużo wydajesz na kosmetyki!!!!!! Bo TY się kąpiesz z Zosią i podbierasz jej kosmetyki do kąpieli i szampon pewnie też:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no chyba nie kąpiesz jej w swoim żelu pod prysznic:baffled::-D hahahahahaha

żarcik. Dobranoc śpij dobrze!

to nie był żart:-D bo kąpiemy się raz w tygodniu razem i wtedy używam jej kosmetyków aby jej nie uczulić:-D:-D:-D
ale to tak z raz na tydzień:baffled:

reklama
Do góry