reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Mgiełko - moja po urodzeniu to dwie nogi w jedną nogawkę w 62... Dlatego ja dużo małych kupiłam.

Mój Maks to cały wchodził w nogawkę 62 :-D jak się urodził to miał 51 cm więc mój brat jechał kupić mu 56 a i tak w tym pływał :-D a jakby patrząc na rodziców to powinien być długi, bo ja mam 166cm a mój były 190!
To że jedno dziecko było u kogoś długie, nie znaczy że drugie też będzie :D

Pyśka, Misia skąd ja to znam:) ja po Tomku mam roz. 50 bo miał po urodzeniu 47 cm i w 56 się topił. A jezdzenia męża tramwajem po całym mieście w poszukiwaniu ubranek nie zapomnę. Zauważyłam, że teraz jest troche lepiej i np w F&F zaczynają się niektóre ciuszki wlasnie od 50.

A ja podobnie jak Mgiełka, bardzo dużo rzeczy zupełnie nowych oddałam tych z rozmiarem 56, 58, bo dzieci mi się rodziły 59 i 61. A takie piękne wyprawki miałam, same firmówki od ciotki z Niemiec i siostry z Francji. Teraz kupię tych malutkich rzeczy minimum, jak dziecko będzie małe to dokupię. Zresztą od razu powiedziałam sobie że na początku będę miała minimum, a resztę sukcesywnie będę dokupować. Będzie lato, wyrwę się z domu przynajmniej- do ludzi, do świata. Sama radość.

mój Q miał 57cm, ale chudzinek długi z niego był i topił mi się przez pierwszy tydzień w rozm.56, później za to tak zaczął rosnąć, że 62 nosił niecały tydzień i od razu wskoczyliśmy 68, mam nadzieję, że Hania wzrostoso wda się jedna w mamę, no chyba, że bedzie chciala byc modelka jakas :))

Mój Maks to cały wchodził w nogawkę 62 :-D jak się urodził to miał 51 cm więc mój brat jechał kupić mu 56 a i tak w tym pływał :-D a jakby patrząc na rodziców to powinien być długi, bo ja mam 166cm a mój były 190!
To że jedno dziecko było u kogoś długie, nie znaczy że drugie też będzie :D

Dlatego ja Pyśka kupiłam pare ubranek na 56, bo zdaje sobie z tego sprawę że tym razem może się przydadzą, a jak nie to oddam,
podałam tylko przykład że moja 36 tydzien a już nie używała tych 56, więc jak mama ma obawy co do tego rozmiaru, to lepiej nie inwestować zbyt wiele za to kompletować od 62 rozmiaru !
pozdrawiam

No pewnie nie jedna z nas się zdziwi przy porodzie :-)
Co do ubranek dla malutkich chłopców, ja polecam aukcje tego sprzedającego.
NurseryTime Cudny Bawełniany Pajacyk 74cm / 6-9m. (3137722142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cieplutkie Ogrodniczki z Kieszonkam 52 cm / 4.5 kg (3069494419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kupiłam ileś ubranek - wszystkie są dobrej jakości i w neutralnej stylistyce - no i dużo taniej niż w sklepie.
3137722142

Ostatnia edycja:
Misia, dziękuję! Zamówię u tego sprzedającego 2 pajace i spodnie (jak tylko odblokują mi konto :-D) i jeszcze kocyk od nich kupię ;-)

A ostatnio kupiłam:

paj.jpgpaja.jpg i już nie mogę doczekać się kiedy przyjdą :tak:

Załączniki

• paj.jpg
    paj.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 33
  • paja.jpg
    paja.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
reklama
Hehe, zakupy pełną parą ;-)

Misia, jak i gdzie Ty wynajdujesz takie fajne rzeczy? :-) ja się nie umiem na allegro obsłużyć... A potem się wkurzam, że nic nie ma i wyłączam :-D

My też parę rzeczy kupiliśmy, ale pokażę Wam jak dojdą :-)

Do góry