reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

lizosomek- a jaka ta torba??
o taka:
TORBA PODRÓŻNA SPORTOWA ASTON II 55 HI-TEC nowość (3186644990) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
całkiem fajna, porządna i nie jakaś ogromna.

Ubranka mam takie przeróżne i też nie ogarniam ile czego powinnam mieć i w jakim rozmiarze. Od siostry dostałam 6 par pajaców newborn,2 pary rajstop na 56, 2 pary śpiochów też newborn (W SUMIE NIE WIEM JAKI TO ROZMIAR:eek:), do tego 3 kaftaniki, dokupiłam 4 body z krótkim rękawem 56 i 62, 1 z dlugim 62, 1 rampersy, troche skarpetek, niedrapek i 3 czapeczki, no i oczywiście kilka sukienek. Chyba tylko 1 rzecz kupiłam w zwykłym sklepie a tak to wszystko w szmateksie. Nie mam nic grubszego..jakiejś bluzy czy sweterka.
Myślicie że kombinezon jest potrzebny?

reklama
o taka:
TORBA PODRÓŻNA SPORTOWA ASTON II 55 HI-TEC nowość (3186644990) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
całkiem fajna, porządna i nie jakaś ogromna.

Ubranka mam takie przeróżne i też nie ogarniam ile czego powinnam mieć i w jakim rozmiarze. Od siostry dostałam 6 par pajaców newborn,2 pary rajstop na 56, 2 pary śpiochów też newborn (W SUMIE NIE WIEM JAKI TO ROZMIAR:eek:), do tego 3 kaftaniki, dokupiłam 4 body z krótkim rękawem 56 i 62, 1 z dlugim 62, 1 rampersy, troche skarpetek, niedrapek i 3 czapeczki, no i oczywiście kilka sukienek. Chyba tylko 1 rzecz kupiłam w zwykłym sklepie a tak to wszystko w szmateksie. Nie mam nic grubszego..jakiejś bluzy czy sweterka.
Myślicie że kombinezon jest potrzebny?
Myślę,ze na razie nie jest potrzebny kombinezon, a bluzę polarkową czy jakąś taką bym też musiała zakupić- najlepiej z kapturkiem.....

i ja mam właściwie bardzo mało
ja mam kupiony sweterek zamiast bluzy polarowej
3 bodziaki 56 i 3 półspioszki potem 3 bodziaki krótki rękaw też 56
rozm. 62 zamierzam więcej pokupowac muszę jeszcze uzupełnić garderobę dla małej

Zamówiłam dziś butelki, narazie 1 duzą i jedną małą, szczotkę do butelek avent, smok i pojemniki na pokarm. Juz nie mogę sie doczekać kuriera :p

avent%20natural%201x4oz%20pink.jpg

Cat my mamy takie same buteleczki, ale poki co tylko i wylącznie małe....3 sztuki:) i w standardowych kolorach....naczytałam się wielu opini i sa podobno bardzo dobre:) te stare AVENT miałam z Mari i tez sobie chwaliłam:))))

Ann, ja też nie mam jeszcze wszystkiego - łącznie z wózkiem i łóżeczkiem nawet. Nie mniej planuję zakonczyć zakupy wyprawkowe w maju.

ja mam wprawdzie większość wyprawki do synku, ale troszkę kolorowych ubranek dokupiłam, w rozm. 56 mam niedużo, po kilka sztuk (5-6szt.) kaftaników (wygodnie mi było z nimi do czasu aż nie odpadł kikut pępowiny), półśpioszków, bodziaków i pajacyków, później już to samo w rozm. 62, na początku dzieciom zdarza się ulewać, obsikać, przebierania jest dużo, pralka też u nas chodziła 2x dziennie, więc lepiej mięc o jeden komplet za dużo, niż za mało. mam też kilka lekkich, letnich czapeczek, ale nie sądzę, że będę ich używała, może na wyjście ze szpitala, z Kubą bardzo mało używałam czapek wiosną i latem, jedynie, jak wiało i jak był wystawiony na ostre słońce, czyli można zliczyć na palcach jednej ręki.
kupiłam też 15szt. pieluch tetrowych i 5sz. flanelowych, mam materacyk, prześcieradełka, kilka kocyków i ceratki pod materacyk.
jeszcze pampki trzeba dokupić i chyba wyprawka będzie kompletna... butelek nie kupuję w ogóle.

kolejne pytanie do doświadczonych mamuś albo doinformowanych-co trzeba mieć z aptecznych rzeczy dla dzieciątka już zaraz po wyjściu z domu-w sensie witaminy chyba D i K -ale jakie, jakieś srodki p.bólowe, jakieś płyny do noska czy do przemywania oczu itd..... zabieram się za zamóienie w aptece i chce wszystko za jednym zamachem ;-)

reklama
Justynka....
Ja pamiętam z Mariczką miałam tak:
- do oczek sól fizjologiczną w takich ampułkach,
- do pępuszka miałam gaziki nasączone spirytusem, ale lekarka nasza odradziła mi ich i kazała zwykłym spirytusem...
- przeciwgorączkowe miałam czopki z paracetamolem chyba....o ile dobrze pamiętam....
- witaminke K, muszą dostawać dzieciaczki karmione tylko piersią, o ile sie nie myle, te karmione mlekiem modyfikowanym juz nie, bo jest ona zawarta w mleczku,
- witaminka D,
- do noska jest super woda morska, my mieliśmy od zawsze disnemar, czy jakos tak, w niebieskiej szklanej małej buteleczce z dozownikiem....a do sciągania smarczków FRIDA
- poza tym jakieś waciki, gaziki...

Kurcze nie pamietam co jeszcze....
-

Do góry