• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dziewczyny zupełnie zapomniałam a co z pościelą do gondoli? Potrzebna podusia i kolderka? Czy wystarczy grubszy kombinezon i kocyk? Kurcze nie mam bladego pojęcia

reklama
malinka moim zdaniem nie potrzebna, wystarczy komibnezon i koc a do tego w wozku jest ta nakładka, a jesli chodzi o poduszke to moj np w wozku nie tolerowal zadnej poduszki, wiec na płasko

Malinka, my też nie mieliśmy i nie będziemy mieć. Kocyk/ śpiworek i kombinezon wystarczą.
Poduszkę to Hani kupiliśmy dopiero tydzień temu! Do teraz spała na płasko albo, jak miała katar, na "poduszce klinie". I ten klin polecam BARDZO bo jest to super rozwiązanie, zdrowe ale niemowlaka i wygodne. My mamy firmy FikiMiki.

Z ciekawości dziewczyny - czy któraś planuje uzywac chustę do noszenia maluszka?

Myślałam o tym. Chciałabym ale według mnie w okresie zimowym malo się sprawdzi szczególnie po za domem, pewnie na wiosnę rozwaze chyba że już będzie za duża na to :-) no chyba że jeszcze coś mi się odwidzi bo do końca sama jeszcze nie wiem :-P

Julisia ja mam nosidełko Manduca i bardzo jestem z niego zadowolona. My byliśmy kilka razy z młodym w górach wiec nam bardzo się przydało. Chusty póki co nie planuje.

reklama
Ja przy Majce (urodziła się w kwietniu, ciepło już było) używałam i chusty i nosidełka, i odniosłam wrażenie, że wygodniej jej było w nosidełku. Teraz z mężem na pewno będziemy używać nosidełek (chociażby po to, żeby wygodnie przetransportować dzieci z mieszkania do wózka, mieszkamy na 3 piętrze bez windy, a wózek będzie w schowku u moich rodziców, którzy mieszkają w tym samym bloku tylko w innej klatce ;)). Nad chustowaniem jeszcze myślę. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry