reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

wlasciwie w jakich sytuacjach uzywacie tych chust? po domu? zamiast wozka? a wozki macie czy juz nie trzeba? sorry zielona jestem ale mam chec

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

U mnie ze starszą było w zasadzie tylko do lasy, plaża czy jarmark dominikański (bo tam tłumy) a z młodszą zamiast wózka zawsze i wszędzie. Była niewózkowa, nieodkładalna. Wiec jak chciałam coś w domu zrobić a na dworze spokojnie pospacerować i się zrelaksować a nie wręcz biec bo mała płacze i uspokaja się dopiero na ręku to był to must have. Teraz poczekam jeszcze z zakupami ale też oglądam te chusty i nie mogę się doczekać żeby kupić kilka :)

reklama
to ja poczekam z decyzja o chuscie bo...u mnie widze ewentualne zastosowanie tylko w domu. ale jednak wolalabym przyzwyczaic dzidzie do wozka jesli sie da. bo jak rozumiem mozna zaczac w kazdym momencie no tak do roku mam na mysli? jak bedzie dziecko nieodkladalne to wtedy zadzialam

można do roku tylko im większe dziecko tym więcej swobody chce mieć ;) My zaczęliśmy jak mała miała 3 tygodnie.
Wstrzymaj się z zakupem, kupisz najwyżej po porodzie :)

to ja poczekam z decyzja o chuscie bo...u mnie widze ewentualne zastosowanie tylko w domu. ale jednak wolalabym przyzwyczaic dzidzie do wozka jesli sie da. bo jak rozumiem mozna zaczac w kazdym momencie no tak do roku mam na mysli? jak bedzie dziecko nieodkladalne to wtedy zadzialam

Grama ja Ci powiem tak - jeśli chcesz nawet sporadycznie ponosić, to kup sobie jedną chustę, najlepiej kółkową. Ona jest łatwa do zamotania, raczej się nie zniechęcisz. W domu sobie dzidzi tak uśpisz i łatwo z niej wyjąć i do łóżeczka odłożyć, a i na spacer posłuży. A jak złapiesz bakcyla to kupisz długą i tyle. Ale chodzi o to, żeby od narodzenia zacząć nosić, bo im później tym większe problemy. Ty się uczysz, więc motanie trwa, a taki 3 czy 6 miesięczniak się denerwuje, pręży i kończy się płaczem Was obojga ;) kółkowa np. z Little Frog to koszt około 200zł a jak Ci nie podpasuje to sprzedasz za tyle samo, bo one nie tracą na wartości.

Zobaczcie co dziś wykukałam w TK MAXX - otulacze. Cena około 55 zł, moja młodsza uwielbiała być tak ciasno spowijana - tylko ja to robiłam za pomocą pieluszki tetrowej. Teraz na bank kupię taki otulacz :)

Załączniki

• 2016-05-23 14.50.19.jpg
    2016-05-23 14.50.19.jpg
    274,4 KB · Wyświetleń: 123
Zobaczcie co dziś wykukałam w TK MAXX - otulacze. Cena około 55 zł, moja młodsza uwielbiała być tak ciasno spowijana - tylko ja to robiłam za pomocą pieluszki tetrowej. Teraz na bank kupię taki otulacz :)

Ja w tetrową nie owijałam bo była za bardzo elastyczna. Za to super sprawdzały się takie cienkie bawełniane (flanelowe?) kocyki z Ikei.

trojmiasto! az sobie zerknelam na liste gdzie masz taki wypas w TK MAXX bo u mnie dla dzieciaczkow 3 ciuszki na krzyz. ale ja jestem ze wschodu:( ale jak bylam raz w TK we Poznaniu to mozna bylo poszalec!

dzieki za rady co do chust. podoba mi sie pomysl z kolkowa. ogarne temat w swoim czasie. moze uda mi sie pozyczyc bo u mnie jest niedaleko szkola i wypozyczalnia chust.

ja ogolnie raczej malo bede kupowala dla dziecka na poczatek. sporo dostane od kolezanki jesli chodzi o wozek, kolyske itp a jak bedzie chlopak to ciuszki mam u sasiadki zaklepane bo jej synio rowno rok bedzie starszy. no chyba ze jednak dziewczyna to dopiero poszaleje!:)

Ja myslalam ostatnio nad dostawka do lozka, rozmawialam z mezem i uznalismy ze to dobry pomysl bo maluch bedzie karmiony piersia to bedzie mi wygodniej dzwigac jak bedzie tuz obok mnie, po prostu usiade w lozku a nie bede musiala wstawac, zwlaszcza po porodzie jak bede obolala. No i wiem ze dziecko przy mamie spi spokojniej [emoji4] a co Wy myslicie ?

Ja na razie nic nie kupuje, zaczne zakupy jak poznam plec [emoji12]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja myslalam ostatnio nad dostawka do lozka, rozmawialam z mezem i uznalismy ze to dobry pomysl bo maluch bedzie karmiony piersia to bedzie mi wygodniej dzwigac jak bedzie tuz obok mnie, po prostu usiade w lozku a nie bede musiala wstawac, zwlaszcza po porodzie jak bede obolala. No i wiem ze dziecko przy mamie spi spokojniej [emoji4] a co Wy myslicie ?

Ja na razie nic nie kupuje, zaczne zakupy jak poznam plec [emoji12]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
wiesz to zależy od dziecka moja znajoma miała dziwną sytuację, karmiła piersią i myślała o tym, że dziecko będzie spało z nimi w łóżku niestety ono wolało spać samo w łóżeczku i było dużo bardziej spokojniejsze ... podczas gdy w łóżku mała zasypiała na godzinę tak w łóżeczku potrafiła przespać trzy ...
także to zależy od dziecka ;) moja mama opowiadała, że ze mną nie miała też zupełnie problemu spałam ze starszą siostrą w pokoju obok i budziłam się co trzy godziny na jedzenie na początku też myślała, że będzie mnie brała do łóżka na noc ale ja za chiny ludowe nie chciałam spać z nią tylko we własnym łóżeczku ;)

wiesz to zależy od dziecka moja znajoma miała dziwną sytuację, karmiła piersią i myślała o tym, że dziecko będzie spało z nimi w łóżku niestety ono wolało spać samo w łóżeczku i było dużo bardziej spokojniejsze ... podczas gdy w łóżku mała zasypiała na godzinę tak w łóżeczku potrafiła przespać trzy ...
także to zależy od dziecka ;) moja mama opowiadała, że ze mną nie miała też zupełnie problemu spałam ze starszą siostrą w pokoju obok i budziłam się co trzy godziny na jedzenie na początku też myślała, że będzie mnie brała do łóżka na noc ale ja za chiny ludowe nie chciałam spać z nią tylko we własnym łóżeczku ;)

To może coś takiego jak kosz Mojżesza? Może stać tuż przy łóżku więc nie trzeba się nachodzić a dziecko śpi osobno. No i tak jak chusta, niewiele traci na wartości;) Tak tylko gdybam bo raczej na bank dostawimy tylko nasze aktualne łóżeczko. O ile córka pozwoli, bo chociaż w nim nie śpi to się bawi, bo zrobiliśmy jej z niego namiot;)

reklama
To może coś takiego jak kosz Mojżesza? Może stać tuż przy łóżku więc nie trzeba się nachodzić a dziecko śpi osobno. No i tak jak chusta, niewiele traci na wartości;) Tak tylko gdybam bo raczej na bank dostawimy tylko nasze aktualne łóżeczko. O ile córka pozwoli, bo chociaż w nim nie śpi to się bawi, bo zrobiliśmy jej z niego namiot;)
Ja wlasnie na poczatek planuje kosz Mojzesza, moja znajoma miala i bardzo sobie chwalila. Przenosila go na dzien do salonu a wieczorem i na noc stal przy ich lozku.
Jesli chodzi o chusty to mega mi sie ten temat podoba od dawna, jak pojde na zwolnienie to zaczne sie zaglebiac w temat. Na szkole rodzenia tez maja byc zajecia z chustowania - jaram sie okrutnie :D

Do góry