reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Kindzia super te rękawki, do szpitala akurat!

Kupujecie ochraniacz do łóżeczka?
Na początek nie, bo i tak maluch się nie obróci, żeby się uderzył i sobie krzywdę zrobił. A potem to sie zobaczy czy wariuje po łóżeczku. Jak coś, to mam jeszcze ochraniacz Bazylkowy. Tym razem w ogóle zamierzam kupić minimum, bo z Bazylim pokupowałam różne baldachimy itd., co jest kompletnie bez sensu i nie praktyczne. :happy:

Na początek nie, bo i tak maluch się nie obróci, żeby się uderzył i sobie krzywdę zrobił. A potem to sie zobaczy czy wariuje po łóżeczku. Jak coś, to mam jeszcze ochraniacz Bazylkowy. Tym razem w ogóle zamierzam kupić minimum, bo z Bazylim pokupowałam różne baldachimy itd., co jest kompletnie bez sensu i nie praktyczne. :happy:
ja mam jakiś tam ochraniacz, tylko teraz to mi odbija bo chciałabym kupić coś nowego dla Lilci. Ona będzie najprawdopodobniej ostatnim dzieckiem i do tego mnie teraz stać na szaleństwa. Za Aru i Zuzy tak nie szalałam i dużo miałam rzeczy używanych.
To racja, najwyzej sobie ochraniacz dokupię potem :)

Promo F&F 15 zł sztuka :) rozmiar 68. Były 56 ale bałam się że znowu urodzi się 62 a 62 nie było.
uploadfromtaptalk1471023665441.jpeg

cb7wugpju04jz4q8.png

Załączniki

• uploadfromtaptalk1471023665441.jpeg
    uploadfromtaptalk1471023665441.jpeg
    51,4 KB · Wyświetleń: 242
Ja tym razem z 56 tez nie szalałam - kto wie, może chłopiec będzie większy od sióstr? Mam 3szt pajacy bawełnianych cienkich, 4 pary spodenek i 11 body, przy czym 9 sztuk mam po dziewczynach. Ach i kombinezon dresowy. Reszta na 62 a większe będę kupować później bo musze zobaczyć jak młody będzie rósł. Moje dziewczyny w 1 roku życia nosiły wszystko z opóźnieniem - starsza mimo miary urodzeniowej 55cm nosiła 56 do 3 miesięcy, 62 w 3-6 m-cu itd a młodsza zaczynała od rozmiaru 50 bo taka malutka była.

reklama
ja mam piankowy Havea.
Do kokos-gryka zraziłam się po aferze z robakami.
Lateks niekoniecznie dla alergików.

Rożek nieusztywniany.
Nic nie usztywniamy, wszystko miękkie, dopasowujące się do plecków dzidzi. Nosidełka tak samo :)
Co chodzi o materacyk dzidziuś będzie miał po braciszku . My mamy lateksowy z hevea i jestem bardzo zadowolona mlody chyba też. To jest nasz trzeci materac. Pierwszy mieliśmy kokos-pianka-gryka i synek jako alergik miał permanentna chrypke po zmianie materaca jak ręką podjął. Później przejsciowo mieliśmy z pianki poliuretanowej, ale docelowo skońcZyło się na lateksowym. Niby opinie sa rozne , ale u nas sprawdził sie , jedyny minus to cena. Teraz mlodemu bedziemy kupować dzieciece lozko i też ten materac.

Do góry