na allegro!Też chyba sobie uszyję kocyktak zacgęcacie. A gdzie kupujecie tkaniny?
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
na allegro!Też chyba sobie uszyję kocyktak zacgęcacie. A gdzie kupujecie tkaniny?
Ja zamawialam na allegro u uzytkownika markolii ( maja tez swoją strone Link do: Sklep internetowy ) ale tak jak Grama80 napisała, wybór na allegro jest ogromny! Mnie do uszycia zachęciła ta stronka Link do: kocyk minky DIY hand-made szyjemy kocyk minky bo uwierzyłam że nawet z takimi umiejętnościami krawieckimi jak moje też dam radęTeż chyba sobie uszyję kocyktak zacgęcacie. A gdzie kupujecie tkaniny?
Eli cudnie Ci to wyszło... Chyba i ja spróbuję. Dwa lata temu w ramach prezentu pod choinkę zrobiłam koleżance całe pudełko ozdób na choinkę z filcu : renifery, ciastki, serca, gwiazdki i wyszło całkiem fajnieDo rodzinki dołączyła pani sówkaZobacz załącznik 780852
Super Ci to wychodziDo rodzinki dołączyła pani sówkaZobacz załącznik 780852
Orginalny minky ma gramature powyzej 350g, a te o nizszej gramaturze to niestety a'la minky (podrobki). Wysoka gramatura orginalnego minky swiadczy o jego wysokiej miekkosci I dobrej jakosci nawet po wielu praniach. Takie minky nadaje sie zarówno na zime jak I na wiosne. Te tasze niestety nie sa zbyt trwale, a kuleczki po czasie sie ubijaja. Warto kupic minky w cenie ok 36zl/m.na allegro!na chybil tafil wybralam sprzedawce pierwszego z listy, tylko sprawdzialam czy ma te 3 rzeczy (bawelna, minky i ocieplina). zwroc tylko uwage na grubosc minky bo sa chyba 250 i 350 w zaleznosci czy do domu ma byc ten kocyk czy na dwor. ja nralam grubszy bo ma byc na dwor.
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Tak potwierdzam. Moja mama wszystkie materialy przed uszyciem pierze i prasuje i dopiero szyje.Orginalny minky ma gramature powyzej 350g, a te o nizszej gramaturze to niestety a'la minky (podrobki). Wysoka gramatura orginalnego minky swiadczy o jego wysokiej miekkosci I dobrej jakosci nawet po wielu praniach. Takie minky nadaje sie zarówno na zime jak I na wiosne. Te tasze niestety nie sa zbyt trwale, a kuleczki po czasie sie ubijaja. Warto kupic minky w cenie ok 36zl/m.
Co do bawelny wazne zeby ja zdekatyzowac przed szyciem, zeby po praniu nie bylo niespodzianki![]()