reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Dziewczyny, ja wiem że takie karuzele to od 2-3 m-ca. Matę i bujaczek/leżaczek mam też, tylko właśnie zastanawiam się nad tą karuzelą z muzyką i projektorem na łóżeczko czy się przyda taki bajer. Córka kolegi jak miała ok 4-5 miesięcy to się fajnie bawiła taką karuzelą - ona miała pluszowe misie i się kręciła (chyba bez projektora).

magda z uk - właśnie też pomyślałam, że taki projektor może dawać fajne światełko w nocy.

reklama
Ja mam zolwika ktory daje gwiazdki i przy zasypianiu do tej pory wlaczamy. Po 30 min sie wylacza. A jak chce w nocy zajrzec to wlaczam wlasnie jego :) a ze baby bedzie z nami w pokoju na poczatku to jakas lampeczke nocna i melodyjki napewno.

No, a ja wklejam w końcu zdj. kombinezonu, który zakupiłam na allegro za grosze.
Zobacz załącznik 638595

Bardzo ładny! Chyba nawet widziałam taki na allegro, bo od jakiegos czasu sie rozgladam. I właśnie sie zastanawiałam czy lepiej taki mieciutki czy z takiego śliskiego materiału kupić. Miałam nawet jeden upatrzony i też poszedł za grosze, 26 zł chyba bez przesyłki, ale przegapiłam bo akurat miałam kilka gorszych dni w związku z tą moja szyjką i odpusciłam. W kazdym razie doszłam d wniosku, ze materiał chyba nie ma duzego znaczenia ale tez bym chciała bez odpinanych bucików.
A teraz pytanie najważniejsze. Jaki rozmiar zakupiłaś? :)

konwalijka - ja kupiłam rozm. 56. Mam nadzieję, ze posłuży ok. 2 m-ce. Kubuś był bardzo drobniutki i "topił" się prawie we wszystkim. Miałam taki kombinezon/śpiworek chyba r. 62., i jak wychodziliśmy ze szpitala to nawet mu rączek do rękawów nie wkładałam bo nie było po co, bo kombinezon był za duży. Więc teraz kupiłam mniejszy, a tamten będzie na później.

Konwalijka wszystko zależy jakie duże dziecie się urodzi, bliżej rozwiązania będziesz znała rokowania, moi chłopcy byli duzi i 62 nosili dosłownie kilka dni, w 56 wogole nie weszli. Szpitalne ciuszki były im za małe i musiał mój mąż dowieźć nasze oboje mieli po 61 cm. Koszulki jeszcze uszly ale bodow nie dało się zapiac a nogawki były za krótkie. Dlatego lepiej poczekać bo bliżej porodu lekarz powie czy dziecko będzie duże.

reklama
Dziewczyny, a ja dziś jak wracałam przed 18 do domu to zajechałam do Lidla i były już wystawione rzeczy na jutro. Więc zakupiłam body (r. 50/56 i 62/68) oraz te spodenki za 14.99 (do body w tych samych rozmiarach). Te body 50/56 wcale nie są takie małe. Mam nadzieję, że mój synek nie urodzi się duży i trochę ponosi te najmniejsze rozmiary :) Ciesze się, bo nie będę musiała rano lecieć i się przepychać z babami.
Te sztruksy też fajne, ale u nas najmniejsze były r.68 i mąż stwierdził, że nie będziemy brać ich, bo nie wiemy co nam potrzeba na późniejsze miesiące. Nie patrzyłam na pościel, bo mąż stwierdził, że kupimy całość w komplecie z ochraniaczem.

edit: właśnie zamówiłam na allegro 3pack pajacyków używanych ale w świetnym stanie :) rozm. 58/62. Mąż powiedział, że to na razie koniec zakupów dla malucha, bo się za bardzo rozkręcam. A przecież mam całą pakę ciuszków po Kubie...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry