reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Do noska też mam Aspirator Frida, nozyczki mam kupione w zestawie z obcinaczkami, szczoteczke i grzebyk kupił wczorakj mój Mż. Termometr mam z Lidla (ten co ostatnio był i chyba jeszcze jest) niby można go używać od 8 roku życia... ale jak się sprawdzi to innego kupować nie będę, bo można nim i temp. wody zmierzyć.

Kobietki mam kilka pytań:
1. ile bierzecie piżam do szpitala? W karcie wyprawkowej mam napisane 3-4 szt. Czy to nie za dużo?
2.Jakie pieluchy newborn polecacie?
3. Jeśli będę odkładać pokarm do pojemników, to mogę go trzymać w lodówce? Ile czasu ma on termin ważności? Jak będę chciała podać to normalnie podgrzewam tak?

reklama
Odnosnie mleka:-)

Załączniki

• 1431711259033.jpg
    1431711259033.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 63
Ja biore 2 'gorsze' koszule meza do porodu, sa dlugie, rozpinane, jak sie zniszcza / zabrudza to mi sie bedzie szkoda. I z 1-2 koszule moje juz po porodzie. Nie polecam spodni, trudno wlozyc czy zdjac do prysznica czy badania, a bede czesto krocze przemywac i jak would mowia - wietrzyc - wiec o ile pamietam to pod kocem lezalam w majtkach.

Pieluchy tez mialam pampersy 1.

Borysiatko uwazam ze warto bo i termometr i reszta przydatnych rzeczy. Mozesz probowac kupic wszystko osobno i sprawdzic jaka wyjdzie cena.
Smoczek kupilismy jeden firmy nuk.

Ja biore 1 moze 2 koszule do porodu i 2 koszule po porodzie.

Ostatnia edycja:
u mnie rodzisz w koszuli, ktora daje szpital wiec biore jedna obszerniejsza i jedna ciasniejsza po porodzie

ja kupuje jedna paczke pampers, dada i babydream

U mnie niby tez mieli dawac koszule..ale gdy wyladowalam na porodowce okazalo się że zabraklo koszul i nie mają :-D zonk. .:p rodzilam w swojej. I w sumie dobrze bo nie chcialam tej ich z rozcietymi plecami

reklama
Natka a w którym szpitalu decydujesz się rodzic? Ja biorę pod uwagę 3 - Raszei, Św.Rodziny i Polna (z tegoc o panmętam też jesteś z P-ń)

Do góry