reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
w moim rozmiarze nie produkują bez fiszbin, więc innych nie biorę pod uwagę. Dla wygodnickich polecam te zwykłe, na fiszbinach, ale miękkie, bawełniane i bez jakichś skomplikowanych koronek czy tym podobnych cudów.

A co sądzicie o łóżeczkach turystycznych? Siostra doradza mi takie dopiero od roku bo niby jest za miękkie na kręgosłup dziecka. Powiedziała że miała takie zwykłe drewniane z Ikei (89zł) tylko z lepszym materacem.

dziuba bo za drugim razem człowiek mądrzejszy..dla 1-szego dziecka jak już kiedyś pisałam, kupujesz wszystko co ci sie podoba.. większośc jest średnio potrzebna, ale o tym przekonujsze się w praktyce. Ja mam teraz większosc po Idze i nic nie kupuję.

Dziewczyny liczycie wyprawke i marudzicie..zobaczycie ile potem kosztuje utrzymanie dziecka;-)na wyprawce sie nie kończy. ...i tak przez nastęne 26 lat..aż skończą studia:-)
miki ja kupilam jeden stanik do karmienia..byl brzydki i aseksualny..fuj.,.uzywałam go chwilę, a potem normalnych swoich staników, usztywnianych. Jakoś nie miałam z tym problemu..a karmiłam też do roku.

Ja zawsze myślałam ze będę szaleć... że pierwsze dziecko i w ogóle... ale teraz staram sie mądrze podchodzić do tematu. Jedynie to zaszaleje z wózkiem za 3 tysiączki ale to podobno babcia się dokłada wiec też w sumie nie ja szaleję ( powiem tylko babci który jest fajny )
Dobrze, że są z pierworódkami mamy już doświadczone to można wyedukować sobie, co jest konieczne a co mnie i jeszcze, co jest praktyczne

U nas wózek dla Maleństwa tęz Dziadkowie kupują - nie wiem taki zwyczaj, że wózek kupują Dziadek z Babcią Malucha - więc ja tylko wybiorę - a kasę wyłożą rodzice:)
Więc ja poszaleję z resztą ;)

Ja właśnie się zastanawiałam nad stanikiem, bo też mam spory rozmiar i potem to chyba będę dwa zszywała razem hehehe - ale nie wiedziałam, że te do karmienia to takie "nieprzydatne" są...

Ja też po cichu liczę, że wózek kupią teściowie.
Co do reszty zakupów to ja podchodzę do tego tak, że każda kobieta, która zostaje mamą po raz pierwszy powinna sama na sobie się przekonać co jej będzie potrzebne a co nie. Bo wiecie jak to jest, to co jedna kupiła i okazało się zbyteczne dla drugiej może być bardzo pomocne. Dlatego ja chętnie słucham rad innych mam, ale jak stwierdzę, że coś co mi odradzały się przyda to i tak kupię. Najwyżej będzie leżeć, a przy kolejnym dziecku będę wiedzieć, że jest mi to niepotrzebne.

Dobrze że piszecie że te staniki do karmienia są nieprzydatne, bo one mi się w ogóle nie podobają i nie miałam zamiaru kupować ani jednego.
Co do wózka, to ja będę sobie sama kupować, bo u mnie najprędzej teściowa byłaby skłonna kupić wózek, ale ona nie pyta się co Ci się podoba, tylko wybiera to co ona uważa za stosowne... Także bezpieczniej będzie kupić samemu i to jak najszybciej ;)

No u nas to na wózek teście chyba tez nie dadzą.Kupowali pierworodnej prawie 10 lat temu.Ale to była totalna porażka bo cięzki cholernie i nie poreczny.A nie miałam sie kogo wtedy radzić.Teraz to cyba z komisu jakiś upolujemy ;)

Ja dostanę od znajomej wózek graco quattro - gondolka, spacerówka, nosidełko (chyba) i fotelik. Muszę tylko 100 zł zapłacić za wymianę jednej części bo jakiś plastik się złamał a tak to powiedziała że ona nic nie chce. Moja siostra sugerowała mi ten wózek bo sama miała i powiedziała że jest super.

reklama
Moja przyjaciółka kupiła wózek używany na allegro, wygląda jak nowy! za 500 zł 3 w 1, roan marita, taki jak ja kupowalam Adasiowi, daliśmy jakoś 1000zł bez fotelika... Teraz jakbym wózka nie miała też bym kupiła używany, ale mam po Adasiu, więc zostawię...

Ostatnio Adasiowi kupiłam małą spacerówkę z przekładaną raczką, bo roan jest duży i ciężki, ja na 4 piętrze bez windy mieszkam i naprawdę ciężko mi było. Wózek kupiłam z myślą o drugim dziecku, jak Hania wyrośnie z gondoli, to dam ją do tej spacerówki, a roana sprzedam :-)
A wózeczek spacerówka, to taki :-)

ULTRALEKKI QUATRO CADDY Z PRZEKŁ.RĄCZKĄ +4x GRATIS (1535871708) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Gdybyście kiedyś szukały, potrzebowały, to polecam serdecznie :-)

Do góry