reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Bedziecie uzywac plynu do plukania? Ja gdzies kiedys wyczytalam ze dla takich maluszkow plynu do plukania sie nie uzywa i tego sie trzymam.

Takiej normalnej poduszki nie uzywam ani w wozku ani w lozeczku. Jedynie co to zakupilam taka Poduszka dla niemowląt "KLIN" 40x36cm (1627490222) - Aukcje internetowe Allegro jest super gdy maly mial katarek i jakos trzeba bylo przetrwac noce z zapchanym noskiem i gdy lezal na podlodze zeby mial lepsza widocznosc na wszystko i wszyskich

reklama
Igocencja to strasznie tanio tą lovelle kupiłaś :szok:
Co do poduszki to one są tak cieniutkie że chyba bez różnicy czy dziecko będzie spało na niej czy bez w łóżeczku, myślę że podobnie jest w wózku. Ja mam tylko pościel do łóżeczka, do wózka kupię tylko śpiworek na zimę.

Bedziecie uzywac plynu do plukania? Ja gdzies kiedys wyczytalam ze dla takich maluszkow plynu do plukania sie nie uzywa i tego sie trzymam.

Już kiedyś ten temat był poruszany, że dla niemowlaczków to pranie tylko w proszku z opcją dodatkowego płukania czystą wodą, ale bez płynu.

ja zamierzam używać płynu do płukania, kwestia tego raczej, żeby używać go niewiele, żeby tylko delikatnie zmiękczył ubranka, a nie żeby zapach utrzymywał się nie wiadomo jak długo na rzeczach, bo to na pewno może źle wpływać. Takie jest moje zdanie. Zresztą te płyny tteż są robione specjalnie na potrzeby naszych maluszków, więc myślę, ze wszystko z nimi jest ok.

No ja kupię dzidziusia proszek i on ma taki ładny zapach że płyn do płukania nie potrzebny
A co do stosowania go to same przetestujecie czy wasze dziecko nie będzie miało uczulenia na taki płyn i czy wogóle nie jest alergiczne bo musicie wziąść i taką opcję że będziecie musiały prac np w płatkach mydlanych bo maleństwo na te proszki może reagowac wysypką.Więc różnie to może być ;-)
I tak samo się tyczy kosmetyków że np: na Johnsona może być uczulone a na Ziajkę nie i na inne firmy jak Bambino czy Niveę

No ja też słyszałam, że nie używa się płynu do płukania. Na początku nie będę używać, ale po jakimś miesiącu czy dwóch będę już próbowała prać z naszymi rzeczami. Na razie Dzidziuś bez płynu do płukania.

Ja tez na poczatek płynu do płukanie nie bede uzywac.Przy cørce pierwsze miesiace prałam w płatkach mydlanych(bardzo ekonomicznie) a teraz nie znalazłam ale kupiłam proszek bez dodatku perfum i czegos tam jeszcze wiec ciuchy dla dzidzi własciwie nie pachna niczym i mi tak pasuje.

reklama
a ja bym chciała,żeby pachniały,mam nadzieję,że dzidzia nie będzie miała żadnego uczulenia,bo jak najszybciej chciałabym prać jego rzeczy w "dorosłym"proszku,na razie jednak będę prać w Lovelli,zobaczymy jak zareaguje...

Do góry