reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

tak piesek mój a nawet mam jeszcze jednego tylko 2 jest czarno biały... właśnie w związku z psami zastanawiam sie jak zareagują na maluszka.. nie wyobrażam sobie ich oddać...

Bafinka, piesek jest piękny drugi pewnie też ! Domyślam się że dużo przy nich pracy by ich sierść była w dobrej kondycji. Ja mam parsona suczke. I też się zastanawiam jak to będzie jak się urodzi dzidziuś. Teraz to nasz pieszczoch jest i dużo czasu jej poświęcamy a później to się napewno zmieni.

reklama
kurcze fajnie ze nie tylko mnie boli glowa na temat psiakow i malenstwa mam tez ten problem moze nieco wiekszy my mamy 3 piechy sa moimi oczkami w glowie moimi dziecmi wrecz zazrosne i milusinskie ajajaj ogarnia mnie strach jak przyjma nowego czlonka rodziny
u mnie oddanie ich nie wchodzi w gre to tak jakbym oddala kawalek siebie
ogolnie to chyba pod kazdym wzgledem mam jakos pod gorke ale nadzieja na lepsze mnie nie opuszcza i to jest najwazniejsze
ups chyba jakis uzalajacy mi sie wlacza a powinnam sie cieszyc sloneczna niedziela, wiatr o wiele spokojnieszy niz w ostatnich dniach poleniuchowalam dzis w wyrky prawie do 9:30 zamiast sie radowac jakies smutki czlowieka czasem dopadaja
no nie zanudzam was kochane forumki glowy do gory bedzie dobrze

wczoraj zrobiłam listę rzeczy,które należy kupić dla Maleństwa...podliczyłam też koszty...oczywiście zdawałam sobie sprawę,że wyjdzie dużo,ale aż tak? zdołowałam się i żałuję,że od początku ciąży nie zaczęłam kupować...chociaż nigdy nie wiadomo czy z ciążą wszystko w porządku będzie...Już sama nie wiem co myśleć. W każdym razie posiadanie dzidzi to będzie bardzo kosztowna zabawa:-)

Martela z moich wsępnych obliczeń wynika że wyprawka wyniesie ok 2000-2500... Ale ja raczej nie mam co liczyć na rzeczy od znajomych, wszystko będę kompletować, część rzeczy chcę kupić używanych ale lepszych (np. wolę używany wózek w b. dobrym stanie a lepszej firmy, niż nowy a tani...)
Ja się interesowałam wyprawką na kilka miesięcy przed ciążą więc miałam rozeznanie w cenach, za to mąż zdziwiony na co aż tyle kasy pójdzie :szok:

wczoraj zrobiłam listę rzeczy,które należy kupić dla Maleństwa...podliczyłam też koszty...oczywiście zdawałam sobie sprawę,że wyjdzie dużo,ale aż tak? zdołowałam się i żałuję,że od początku ciąży nie zaczęłam kupować...chociaż nigdy nie wiadomo czy z ciążą wszystko w porządku będzie...Już sama nie wiem co myśleć. W każdym razie posiadanie dzidzi to będzie bardzo kosztowna zabawa:-)
tez zrobilam taką listę żeby miec spisane wszystko co trzeba mieć no i mnie wiecej wiedzieć ile ksy trzeba przeznaczyć. Z tym, że nie wzystkie rzeczy z listy na pewno kupimy, wypisywalam rzeczy kóre trzeba mieć na 100% i takie które można ale nie trzeba. Nie licząc wózka, łóżeczka i ubranek wyszło ok. 2000- to są rzecy dla dziecka i dla mnie np laktator, staniki do karmienia itp.

reklama
nalka - ja nie miałam ani jednego stanika do karmienia i przetrwałam, a cycoliłam Martyne 9miesięcy. Powiem Ci że 2000 bez łózeczka wózka i ubranek to jakoś Ci meeeega dużo wyszło!! :szok::szok:

Bafinka - jakie masz ubezpieczenie że 1000 masz dostać oprócz becikowego??

Do góry