reklama
ja jestem początkującą mamą - Mastyna będzie pierwszą naszą dzidzią, ale nastawiam się na jakiś cieplutki kombinezon i na pewno body zapinane na napki (te wkładane przez głowę u niemowlaków rzadko kiedy się sprawdzają) i ze 3 pary cieplejszych śpioszków, 2 sweterki już są gotowe, robione na drutach przez moją mamę ;-) piszcie koniecznie co kupować a czego nie
sylka_k
mama styczniowa 2008
ja to myślę, ze czapeczka rękawiczki, ciepły kocyk.
kombinezon, może dwa, bo na zmianę, chociaż nie wiem czy to nie strata pieniędzy
, no i buciki hihihi
to z takich oczywistych ubranek z uwagi na porę roku
kombinezon, może dwa, bo na zmianę, chociaż nie wiem czy to nie strata pieniędzy

to z takich oczywistych ubranek z uwagi na porę roku
dori
Fanka BB :)
Myślę że 1 kombinezon powinien wystarczyć. Na powietrzu dzieciaczki zazwyczaj zasypiają a raczej nie będą jeszcze same jeść ani biedać żeby się ubrudzić. A może wg. listy:
1. Kilka body (zdecydowanie lepsze są na początku te całkowicie rozpinane.
2. Śpiochy
3. Pajace (zdecydowanie częściej używałam niż śpiochów)
4. skarpetki
5. Czapeczki bawełniane
6. Czapka ciepła i szaliczek
7. kombinezon
8. kołderka/kocyk
9. Rożek (Klaudia bardzo lubiła w nim przebywać a potem używałyśmy jak kołderkę)
10 Sweterek (praktycznie nie używałam jak była niemowlakiem, bo na początku zazwyczaj ubierałam jej body i ciepłego pajaca, a potem już było ciepło. Tym razem jednak może się przydać zwłaszcza na spacerki)
1. Kilka body (zdecydowanie lepsze są na początku te całkowicie rozpinane.
2. Śpiochy
3. Pajace (zdecydowanie częściej używałam niż śpiochów)
4. skarpetki
5. Czapeczki bawełniane
6. Czapka ciepła i szaliczek
7. kombinezon
8. kołderka/kocyk
9. Rożek (Klaudia bardzo lubiła w nim przebywać a potem używałyśmy jak kołderkę)
10 Sweterek (praktycznie nie używałam jak była niemowlakiem, bo na początku zazwyczaj ubierałam jej body i ciepłego pajaca, a potem już było ciepło. Tym razem jednak może się przydać zwłaszcza na spacerki)
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Zastanawiam sie co jest praktyczniejsze kombinezonik czy spiworek? A moze obydwie te rzeczy? Co o tym myslicie?
e-stera
Fan(ka)
W szkole rodzenia położne zalecają dwie czapeczki założyć na wyjście ze szpitala, pod spód bawełnianą cieńką a na to zimową u i kapturek.A bawełniana dlatego żeby zimowa nie gryzla maluszka w głowę.Będzie mu oporostu przyjemniej.Zimowe zazwyczaj są grube i malo mięciutkie.
reklama
A
aOLA
Gość
estera ma rację najpierw taka cienką bawełnianą a potem zimową czpeczke
jeśi chodzi o kombinezonik to fajniejszy jest śpiworek pod warunkiem że można go dopiąć do fotelika
jeśi chodzi o kombinezonik to fajniejszy jest śpiworek pod warunkiem że można go dopiąć do fotelika