Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Na ostatniej wizycie z położną dowiedziałam się, że tu wcale nie wykonuje się lewatywy.. , a ja tak bym chciała..:-(Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby kupić taki domowy zestaw w PL.. Jak to mówią - "Mądry polak po szkodzie"..
A jak u was dziewczyny z goleniem przed porodem? Wiem że niektóre szpitale wolą jak się to zrobi na miejscu. Albo zaraz przed. No i tu kolejne pytanie całość czy tylko tam na dole?
u nas golenie jest na zyczenie pacjentki. ja sie teraz gole bardzo czesto sama w razie czego zeby oni mnie tam nie dogalali.kolezanka rodzila w innym szpitalu i tam gola kazda, ona miala cc i ja tez ogolili....do samego pepkamimo ze tam nic nie miala...a teraz do pepka jej wlosy rosna:/
No tak tylko ja mam tam bardzo wrażliwą skórę i zawsze dostaje po goleniu jakiegoś stanu zapalnego. Dlatego właśnie w co niektórych szpitalach odradzają golenie wcześniej i wolą to robić na miejscu żeby nie dopuścić do infekcji.
U nas golą tylko w naprawdę wyjątkowych sytuacjach, kiedy musi być wykonane nacięcie krocza (co się tu podobno raczej rzadko zdarza) ;-). Zawszę się golę i do szpitala też to zrobię - czuję się wtedy tak jakoś bardziej higienicznej..;-)
U nas kiedys golili na sucho (przy Niki) wiec przy Laurze sama sie ogoliłam jeszcze w domku a połozna do mnie ze nie potrzeba bo juz nie gola ale teraz tez bede sama sie goliła wrazie jakby mnie mieli nacinac