reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

powiem Wam dziewczyny, że mam mega dylemat.... wózek! będę mamą "wiejską". chodniki u nas są, ulice też, ale podwórka zazwyczaj bez kostki, w zimie ciężkie warunki (mimo obowiązku odśnieżania przez właścicieli posesji). potrzebują wózek stabilny, najlepiej na 4 dużych kołach. noi obudowa, żeby to nie była taniocha aluminiowa, która się wygnie przy użyciu odrobiny siły starając się prowadzić wózek.
myślę o czymś takim...
KUNERT EKSKLUZYWNY WÓZEK VIP + FOTELIK+GRATISY!!! (3124474226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3563&osCsid=lmq3m37af19n0q0o927bsdflp3

macie może jakieś sugestie?

Ostatnia edycja:
reklama
Dla bujaczek to podstawa, przy Szymku bardzo nam się przydał, mieliśmy ten popularny z FP z lewkiem. Teraz dla małej też kupimy, ale na razie czekam z zakupem.

Coś allegro szwankuje i nie ładuje mi stron z tymi Waszymi bujaczkami...później pooglądam.

Monia ja mam Mutsy 4 rider, na pompowanych kołach i w zimie jak czołg sunął po zaspach. Bardzo byłam zadowolona i polecam.

Monia nie znam tych wózków, u mnie odpadły by ze względu na brak skrętnych kół, bo trzeba wózek przy skręcaniu dźwignąć, ale może któraś z dziewczyn miała i coś konkretniej powie.
Lorri do matiza to faktycznie wyzwanie;-) Moi teściowie mieli jeszcze rok temu i pamiętam, że bagażnik niewielki tam jest. Ja mam na szczęście duże auto, bo C5picasso, więc mogę ładować i ładować i ładować;-) tylko mój B nie chce nim jeździć, że silnik za słaby:baffled:
Ja mam leżaczek jakiś tani z coneco chyba, dostałam od podwykonawcy z mojej firmy w prezencie, bo sama jakaś przeciwna jestem i bym nie kupiła, dla Igora nie miałam.

Jak dla mnie lezaczek - bujaczek to tylko z zabawkami, my sie swojego juz pozbylismy niestety wiec bedziemy kupowac nowy. Mi sie ten podoba:
FISHER PRICE Leżaczek - Cudowna Planeta T4145 (3120422377) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Znajoma ma i Ania bardzo lubila w nim lezec jak szlysmy do nich w odwiedziny, zreszta do tej pory na niego wchodzi i kaze sobie wibracje wlaczac, a potem mruczy :)
A do babci kupilismy polska, tania wersje tego lezaczka:
Leżaczek BABY STAR COLECTION- funkcje+pałąk+zabawk (3130770538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I tez calkiem fajny :)

A ja sobie dzis kupilam (w koncu!) porzadna, duza torbe na rzeczy malucha z przewijakiem :) Maz marudzi bo jest w rozowe flamingi, no ale co tam bedzie musial uzywac ;) Torba taka:
http://www.amazon.co.uk/Momymoo-Pre...f=sr_1_9?s=baby&ie=UTF8&qid=1365019170&sr=1-9
Z tym ze w TKMAXX byla za 1/3 tej ceny :)

Ostatnia edycja:
Monia- ja macałam w sklepie taki wózek:
http://wozeczkowo.pl/produkt-wozek-wielofunkcyjny-3w1-acoustic-z-fotelikiem-tako-5,4810

podobno bardzo fajny na prowincję jak to babka w sklepie okreslila - rozpietosc cen w samym necie +/- 300 pln
zrobiony z fajnego materialu, targałam nim po sklepie i bardzo fajnie sie prowadził.
Nie jestem fanką tako i nie podobają mi się ich wózki, ale ten się akurat udał.

a leżaczek odziedziczę po bratanku, kótry dostał za późno i jakos nie korzystał wiem ze fisher, ale model nie wiem jaki jak znajde to wkleje

Ostatnia edycja:
takie wózki 3 w jednym to świetna sprawa bo w trasie zawsze można w razie potrzeby, przenosić lub zmieniać opcje. Są rónwnież bardzo kompaktowe i lepiej się składają.

Cytryna - ja tez planuje zakup porządnej torby, pamietam że Matusiem mialam jakies zwykle tańsze i wszystkie zajeżdżałam i sie całe darły. Wstępnie upatrzyłam tą Skip Hop Dash Deluxe Diaper Bag, Cherry Bloom: Amazon.co.uk: Baby ale tej firmy podobają mi sie jeszcze inne np taka kolor czerwony http://www.skiphop.pl/produkty/torby-dla-mam/torba-grand-central.html

ten lerzaczek z fishera to ja polecam z czystym sumieniem. Moge powiedziec że jest nie do zajechania. Młody w nim siedział do 1,5 roku, potem poszedł do mojej przyjaciółki i odchowała w nim dwie dziewczynki. W urzytku był właściwie cały czas. Po tych 5 latach to moge powiedziec że materiał sie troche wytarł, a tak poza tym to nic mu nie jest i spokojnie jeszcze Ola w nim troche posiedzi. Dokupie sobie teraz jakis nowy co by sie sam bujał bo jedynie tego mi brakowało ale stanowczo bardziej jako moja fanaberia. Jesli ktos kupuje jako pierwszy i najlepiej żeby wystarczył jeszcze dla drugiego dziecka to był wybrała fishera bez mrugnięcia okiem.

Ostatnia edycja:
Lor - mój mąż to 100% gadżeciarz więc jak mu się spodobał leżaczek nuna-Leaf to koniec ;) Mnie też się bardzo podoba...takie ma delikatne ruchu kołysania. Pewnie masz rację, że dziecko szybko wyrośnie wtedy kupimy taki FP jak polecacie - a Leaf poczeka na kolejnego noworodka ;)

My zdecydowlaiśmy się na kupno wózka Bugaboo Buffalo - nowość! Bugaboo Buffalo terenówka :) Niestety w Pl. będzie dostępna dopiero jesienią więc zapowiada się nam miły wypad na weekend do którejś z europejskich stolic na zakupy ;) Do tego dokupimy m.in. torbę chybą tą: Bugaboo_US
Długo analizowaliśmy ten wybór, bo jak może pamiętacie ja miałam dużo obiekcji. Ale jednak plusy tego wózka zwyciężyły... Tak więc teściowa dopięła swego i jej wnuk/wnuczka będzie jeździć Bugaboo ;)

reklama
Do góry