Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
hej kochane
Czy mozecie ni napisac liste co powinna zawierac wyprawka noworodka? Jestem w 27tc i mam ubranek troche poza tym jeszcze nic nie kupowalam i zastanawiam sie kiedy zaczac zakupy i co kupic
Druga rzecz od okolo 20tc twardnieje mi podbrzusze na ok 5sekund kilka razy dziennie czytalam, ze to te skurcze przepowiadajace ale czy nie za wczesnie?
skurcze braxtona hicksa moga pojawiać się już od połowy ciąży, także luz
jeśli chodzi o wyprawkę to podzielę się z Tobą moja listą, pierwsza ciąża więc wzorowalam się na tych internetowych, ale modyfikowalam czytając osobno o każdej pozycji
jedynie co to jeszcze uszczupliłabym listę kosmetyków dla maluszka.. i łańcuszek do smoczka bo to na później zdecydowanie
no i oczywiście zależy od pory roku, u Ciebie może być jeszcze chłodno w lutym/marcu. wtedy napewno dodatkowo śpiworek ciepły, może drugi kocyk grubszy, kombinezon do wózka
ja mam termin na kwiecien więc sugeruje się że będzie coraz cieplej na dworze
Każdy sam musi przetestować czego potrzebuje. U mnie ani smoczki ani butelki nie beda potrzebne. Z płynami do mycia też bym nie szalała na początek powinno myć się dzidzie wodą. Szumiś się u nas nie sprawdził wcale więc to zależy od dziecka, na prawde. Nie kupuj za dużo zawsze możesz coś domówić dokupić jeśli będzie to niezbędne.
Przy pierwszym dziecku szalalam i tak na prawde przesadzilam bo liczyla się tylko mama i cycuś i nic innego nie działało