reklama
kakarolina, zobacz jakie znalazłam na allegro Kołyska, przystawka, łóżeczko 3w1 FILIP NOWOŚĆ!!!! (2411207481) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
dużo tańsze niż Klupsiowe...
dużo tańsze niż Klupsiowe...
kakakarolina
Fanka BB :)
Dzięki k8libby to mnie pospieszyłaś z zakupami ;-) to ja tez będę kombinowac z jakimiś rzepami bo mam prześcieradła bezgumkowe. Wiem właśnie o tych kołyskach i o nich myślałam.
Irisson u nas jest zasada, że zrobimy wszystko byleby złapać choć 5 godzin snu (oczywiście z jak najmniejsza liczba przerw). Gdybym nie wzięła młodego do łózka to pewnie bylibyśmy z M już rozwiedzeni
Będzie obowiązywać też w przypadku następnego dziecka bo następnego rocznego okresu spania po 2-4 godziny na dobę nie przeżyję. Póki co każdy ma swoje łóżko i w nim śpi ;-) i od tego zaczynamy ale co będzie nie przewiduję 
Irisson u nas jest zasada, że zrobimy wszystko byleby złapać choć 5 godzin snu (oczywiście z jak najmniejsza liczba przerw). Gdybym nie wzięła młodego do łózka to pewnie bylibyśmy z M już rozwiedzeni

Ostatnia edycja:
Ja mam materac piankowy Fiki Miki taki grubszy - po 2 latach używania jest jak nowy. Sprawdził się świetnie.
A dziś zrobiłam pierwsze zakupy wyprawkowe w PEPCO - kilka bodziaków na krótki rękaw. Zajrzałam też do ciuchbudy i kupiłam kilka ubranek za całe 4 zł
W C&A są fajne wielopaki z bodziakami - 5 szt za 39 zł chyba - tylko, że wszystkie białe różniące się tylko napisami. Ogólnie ten sklep przypadł mi do gustu.
w Smyku też całkiem spore promocje
A dziś zrobiłam pierwsze zakupy wyprawkowe w PEPCO - kilka bodziaków na krótki rękaw. Zajrzałam też do ciuchbudy i kupiłam kilka ubranek za całe 4 zł
W C&A są fajne wielopaki z bodziakami - 5 szt za 39 zł chyba - tylko, że wszystkie białe różniące się tylko napisami. Ogólnie ten sklep przypadł mi do gustu.
w Smyku też całkiem spore promocje
Ostatnia edycja:
karenm
Kakarolina, K8libby ja kupiłam tą dostawkę Filipa, w sumie z wysyłką i materacem wyszło 220 zł. Jeszcze nie złożyłam więc nie wiem jak to wygląda na żywo. U nas ma to posłużyć przez pierwsze 3 miesiące żeby nie latać do pokoju malucha co chwilę i sprawdzać czy wszystko ok, przewinąć nakarmić, dlatego nie wczuwałam się głębiej w jakość tego produktu. W tym filipie też jest tak że materacyk jest dodatkowo dany taki 15 cm czyli w opcji dostawki będzie szersze. Ciężko byłoby znaleźć na niego prześcieradło na gumce dlatego ja położę zwykłe duże złożone na pół.
kakakarolina
Ja raczej nie przewiduję używać tego jako dostawki tylko jako samodzielne łóżeczko i też na pierwsze miesiące już lada dzień zamówię 

U mnie będzie jako dostawka, nastraszyłyście mnie wszystkie tym wstawaniem w nocy co 2h, i że mały wyląduje i tak u nas w łóżku, więc myślę, że to jest niezły kompromis, zwłaszcza, że miejsca na samodzielnie stojące łóżeczko na razie nie mam. Prześcieradło natomiast znalazłam na allegro 90x55 ale kosztuje 45zł z przesyłką... jak dla mnie za dużo, mam 4 sztuki 120x90 więc z takimi muszę sobie radzić. No i tamto jest frotte, a ja wolę gładką bawełnę.
Zastanawiam się nad rogalem do karmienia, tak zachwalacie... Mam tą poduszkę do spania na boku, może ją spróbuję wykorzystać, jak nie zda egzaminu to wtedy zamówię rogal.
Kusi mnie natomiast zakup karuzelki, jestem zachwycona tym Fischer Pricem Rainforrest, pięknie gra, świeci i się rusza. Ale 200zł na razie nie mam, chciałam kogoś z rodziny M w to wrobić, ale oni jakoś nie wyrazili do tej pory chęci zakupu czegokolwiek, choć robiłam delikatne sugestie, że mam wszystko, ale brakuje mi właśnie tej karuzelki, bujaczka i maty... M twierdzi, ze to przez to, że ja tak świruję, żeby wszystko kupić od razu, ale to nie prawda, systematycznie kupowałam, właściwie już wszystko mam. A jego mama i siostra milczą... Gdybym tak miała liczyć i czekać na ich pomoc, to nic bym nie miała.
Zastanawiam się nad rogalem do karmienia, tak zachwalacie... Mam tą poduszkę do spania na boku, może ją spróbuję wykorzystać, jak nie zda egzaminu to wtedy zamówię rogal.
Kusi mnie natomiast zakup karuzelki, jestem zachwycona tym Fischer Pricem Rainforrest, pięknie gra, świeci i się rusza. Ale 200zł na razie nie mam, chciałam kogoś z rodziny M w to wrobić, ale oni jakoś nie wyrazili do tej pory chęci zakupu czegokolwiek, choć robiłam delikatne sugestie, że mam wszystko, ale brakuje mi właśnie tej karuzelki, bujaczka i maty... M twierdzi, ze to przez to, że ja tak świruję, żeby wszystko kupić od razu, ale to nie prawda, systematycznie kupowałam, właściwie już wszystko mam. A jego mama i siostra milczą... Gdybym tak miała liczyć i czekać na ich pomoc, to nic bym nie miała.
widziałam te karuzele boska ! zobacz czy ktoś używki nie wystawił
a z prześcieradłami to ja się nauczyłam, że jednak muszą być dopasowane i co najmniej kilka, no chyba że dziecko nie będzie ulewać, nie będzie mieć główki od oliwki itp.

kakakarolina
k8libby są dzieci, które śpią
ale tak będziesz miała wygodniej. Ja zacznę od funkcji samodzielnej, potem zrobię dostawkę a na koniec pewnie wezmę do siebie 
Ja właśnie kupiłam tą poduchę do spania z myślą wykorzystania jej do karmienia więc myślę, że slusznie zrobisz jak zaczekasz. A karuzelki są w super stanie b. często używane i ta o której mówisz jest super. Synek mojej koleżanki bawił się nią do roku lekko.
irisson ja pod głowe kładlam tetrę i to ją prałam prześcieradło było ok. Tylko ja często mlodego gołego odkładałam bo to uwielbiał no i lał po łóżeczku

Ja właśnie kupiłam tą poduchę do spania z myślą wykorzystania jej do karmienia więc myślę, że slusznie zrobisz jak zaczekasz. A karuzelki są w super stanie b. często używane i ta o której mówisz jest super. Synek mojej koleżanki bawił się nią do roku lekko.
irisson ja pod głowe kładlam tetrę i to ją prałam prześcieradło było ok. Tylko ja często mlodego gołego odkładałam bo to uwielbiał no i lał po łóżeczku
reklama