reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Są mamy, które dzieci "nie wietrzą" zimą... ale przy wyborze wózka weźcie pod uwagę głębokość gondoli i osłonę od wiatru (śniegu). Wychodziłam z Tycią codziennie za towarzyszkę miałam sąsiadkę, która przeklinała w swojej gondoli brak dodatkowego daszka w budce i płytką osłonkę (musiała folię naciągać, bo śnieg padał na buzię Maluchowi).

Poza tym wózek to się lepiej wybiera jeżdżąc nim po sklepie hahahahaha

Widze że jesteście w temacie wózków :-).Ale jak wybrać dobry fnkcjonalny i z ceną nie z kosmosu ..... i zgadzam sie z Cyniczną musi być odpowiedni na zime ,naleze do tych osób które z dziecmi codziennie wychodzą na spacer również zimą . Jak sobie przypomne te wyprawy z maluchami zimą syn miał 2 lata a córka pół roku :-D.Rąk brakowało ale piękne to były czasy.Dawno to było oj dawno :-)

Zaanetkaaa - ja mam podobne typy. Na po czątku bardziej podobał mi się Eco Line, ale moja koleżanka go ma i potwierdziła komentarze innych uzytkowniczek z internetu że: po 1 - często wypaczaja się koła, które nie wliczaja sie w gwarancję, po 2 - wystarczy że włożysz kilka lekkich zakupów do koszyka, a ten już ciągnie się po ziemi, w rezultacie szybko się przedziera i jest bezuzyteczny ;/. A Co do X-Landera XA to mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę, że spacerówkę można zainstalować wyłącznie przodem do kierunku jazdy, a co jesli dzidzia bedzie chciała być zwrócona w twoja strone, lub gdy bedzie świecic mocne słońce - nie bedziesz mogła ustawić dzidzi tyłem do słońca. Dlatego puki co alternatywą dla tych dwóch wózków jest X-LANDER XQ OBRACANA SPACERÓWKA ZESTAW 3w1+DODATKI (2092773723) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja w pierwszej ciąży miałam zrobioną liste i sukcesywnie od początku co miesiąc coś kupywałam.W ciąży z córką miałam wszystko po synku bo różnica między nimi jest dwa lata,dokupywałam tylko troche dziewczęcych ubranek a ze oboje z wakacji sa to nawet pory roku się zgadzały wiekowo -ubrankowo;-). A teraz nie mam praktycznie nic poza ubraniami ciazowymi z h&m które zdążyłam kupić przed poronieniem.Czyli spodnie ciążowe bluzkę koszulową i dwie bawełniane czyli na początek jak znalazł.

anusienka1986- powiem szczerze że odwracana spacerówka jest dla mnie ważna ale nie zwracałam wcześniej na nią uwagi. Dzięki teraz już będę uważniej szukać. :)
co do Boldera właśnie wczoraj czytałam sobie opinie na forach i jestem troszkę załamana, ten wózek jest taki śliczny ale prawie wszyscy pisali o takich samych wadach...:no:

Jeśli chodzi o X-Landera, to uważam osobiście, że jest mocno przereklamowany. Podobał mi się swojego czasu bardzo i nosiłam się z zamiarem jego zakupu, ale w konfrontacji z Tako Jumperem odpadł w przedbiegach :-D:-D O wyborze przesądził plastykowy spód gondoli X-Landera (stwierdziłam, że moje dziecko na tym spać nie będzie). Teraz zarówno Tako jak i X-Lander mają już nowsze wersje wózków, ale nadal uważam, że typy swoje przez neta można ustalić, ale najlepiej w sklepie dobrze ten wózek obejrzeć i podpytać sprzedawcę, jak z reklamacjami tego wybranego modelu jest (tak właśnie odkryłam wady Implast Boldera ;-):-D).

Fasolka, widzisz, ja mam teraz podobnie - wszystko na strychu po Tyci zmagazynowałam :-D

Siedze w necie i oglądam wózki łożeczka i inne bajery.Jest tego co niemiara i kusi :-D.Jesli po wizycie 14 .02 okaże sie ze wszystko ok to chyba pokusze się o zakup jakiegoś drobiazgu dla dzidzi(znając mnie to trudno bedzie sie ograniczyć ale tak mają zakupocholiczki;-))Narazie czekają mnie zakupy z moją młodzieżą;-)

reklama
a teraz są xlandery xa z odwracanym siedziskiem wchodza od 20lutego ,
Wózek X-Lander X-A 2012 wersja spacerowa | Spacer | wózki trójfunkcyjne | X-Lander | wersja spacerowa | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa
xq bym nie chciala ze wzgledu na kubelkowa spacerowke , a Xlanderki sa naprawde dobre jedyne co to z tym oparciem jest klopot , Tako tez oki podobaja mi sie ale jednak mniej niz xlander no i moze to ze maja wieksze wymiary a dla nas to tez bedzie wazna kwestia choc mam nadzieje ze emek sie zgdzi na mure:) od dawna nam sie podoba wiec swinka skarbonka zaczela juz zbierac , kiedys byla to swinka na urlop teraz na wózek:p bylby dla drugiego bobaska odrazu:)

Do góry