reklama

Wyprawka

• Starter tematu Starter tematu pooola
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Co rozumiesz przez śpioszki? Śpioszki to nie pajace?
No ja to widzę tak, że pajace mają otwarte stópki i zakładamy je normalnie na co dzień na bodziaka, a śpioszki mają zamknięte stópki i służą do spania ;)

ale może ja coś źle rozumuję?

Nie ma znaczenia czy pajac czy śpioszki?

No ja to widzę tak, że pajace mają otwarte stópki i zakładamy je normalnie na co dzień na bodziaka, a śpioszki mają zamknięte stópki i służą do spania ;)

pajace mają długie rękawy i nogawki, mogą mieć stopy zakryte albo nie.
śpiochy nie mają rękawow tylko szelki i mają zakryte stopy.
Są jeszcze półśpiochy, czyli same spodenki z zakrytymi stopami.

A zakladać możesz wszystko tak, jak masz ochotę, to nie tak, że coś jest do spania, a coś nie ;)

Jesyne co, to na rzeczy z zakrytymi stópkami trzeba zwrocić uwagę, czy nie napinają nogi za bardzo.

Już widzę, że Lady Loka odpowiedziała :D Ja nie używałam śpioszkow, czyli tych na szelkach. Tylko pajace ze stópkami albo bez. Te ze stópkami taki mankament, że szybciej robią się za małe.

Czyli najlepiej pajace i polspiochy? Mam dodane w koszyku parę polspiochow do bodziaków żeby były.

To np z pajacem bez stopek jakbym chciała młodego kłaść spać to wtedy skarpetki ewentualnie jakby miał zimne? A do polspiochow + bodziakow jakąś bluzę ewentualnie żeby gdzieś wyjść?

Czyli najlepiej pajace i polspiochy? Mam dodane w koszyku parę polspiochow do bodziaków żeby były.

To np z pajacem bez stopek jakbym chciała młodego kłaść spać to wtedy skarpetki ewentualnie jakby miał zimne? A do polspiochow + bodziakow jakąś bluzę ewentualnie żeby gdzieś wyjść?
Ja pajaców jesienią i zimą uzywałam tylko na noc jako piżama, a na dzień body + półśpiochy albo spodenki i skarpetki :) A co na wyjście to zależy od temperatury oczywiście.

reklama
Tylko bardziej chodzi mi tutaj o nazewnictwo - że szukam w Google pajace niemowlęce a on daje mi śpioszki albo piżamy - trochę to mylące :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry