reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

jesli chodzi o materacyk to ja mam pianka-kokos i wlasnie sie wietrzy :), rozka nie kupowalismy bo uznalismy ze nie bedzie potrzebny (dzidzia czesto nie lubi byc scisnieta) ale za to mam dwa kocyki i dokupie jeszcze jeden troche wiekszy i z tego zloze rozek jakby co. jeszcze nie wiem w czym przywieziemy dzidzie ze szpitala (wklad do wozka czy fotelik) zalezy jak z kaska bedziemy stac.
co do proszku to kupilam lovelle i nie polecam- tzn. rzeczy po wypraniu pachna mlekiem w proszku, mi ten zapach troche przeszkadza nie wiem jak innym ;)

reklama
mnie ten zapach zbyt nie przeszkadza a nawet wole lovelki niz jelpa
najpierw pralam rzeczy w jelpie ale przestawilam sie na lovelle
nie probowalam tylko jeszcze mleczka do prania,mam oba proszki

Dziewczyny ja myslę że nie trzeba wierzyć w te wszystkie zabobony. My dzisiaj kupiliśmy wózek. Kończyła sie kolekcja i w sklepie został ostatni a my chcieliśmy własnie taki. Chicco New Trio 2003 (gondola, spacerówka i fotelik-nosidełko w jednym)

ledwo zyję, w sklepie panie poleciły nam materacyk piankowo-kokosowo-gryczany, więc kupiliśmy, tylko cholera nie pamiętam na której najpierw stronie kłaść malucha, rozkojarzona jestem jak diabli, ale chyba na twardym, czyli kokosie...

fotelik też kupiliśmy i kilka drobiazgów - nie wiem czy się przyda, ale już kupiłam szczoteczkę do mycia dziąsełek u niemowląt, ja np. mam świra na punkcie zębów... ;)
wypełnienie wietrzyło się i zalatuje już tylko lekko

łóżeczko stoi na razie w kartonie, mój biedny mąż padł, bo wywoził mnie po wszystkich mozliwych sklepach, strasznie wydziwiałam ;)

aha, i chyba mam swój typ wózka - weźmiemy gracco, bo jest mały (w mieszkaniu mamy bardzo malo miejsca, a na klatce nie zostawię wózka, bo mi ukradną), poręczny, ekstra się składa, choć to akurat mało wazne, bo i tak mamy teraz wielki bagażnik w aucie, a chcemy w tym roku kupić kombi
no, ale w końcu wiem czego chcę od wózka ;)

cieszę się laski, że kompletujecie wszystko tak składnie.

ja mam od czwartku nową sosnową komodę, wietrzę ją,żeby ciuszki nie przeszły zapachem drzewa. Łóżeczko "w proszku", bo moja ciocia z Żywca zaproponowała nam łóżeczko z kołyską, takie góralskie, a że do niedawna myślała, że mam termin na kwiecień, to dopiero jej teść, który ma je robić zaczął szukać drzewa na nie... :)
W związku z tym nie mamy ani materacyka, ani przewijaka... ahhh. Ale nie mam stresa :) Najwyżej Karolina będzie spała przez jakiś czas w wózku

ja też lóżeczka nie mam - czekam na kołyskę, którą ponoć ma mój brat ale jeszcze jej nie widziałam ;)
też myślę, że najwyżej mały prześpi parę nocek w gondolce wózka :)

pytia pisze:
Ja kupiłam proszek JELP, który już ma w składzie płyn zmiękczający, więc nic już nie trzeba dodawać do prania. A wkładu nie prałam, ale porządnie wywietrzyłam.

My kupiliśmy Lovellę, tylko nie wiem czy przy praniu ubranek należy je jeszcze płukać w jakimś specjalnym płynie? Czy nie?

KingaP pisze:
cieszę się laski, że kompletujecie wszystko tak składnie.

ja mam od czwartku nową sosnową komodę, wietrzę ją,żeby ciuszki nie przeszły zapachem drzewa. Łóżeczko "w proszku", bo moja ciocia z Żywca zaproponowała nam łóżeczko z kołyską, takie góralskie, a że do niedawna myślała, że mam termin na kwiecień, to dopiero jej teść, który ma je robić zaczął szukać drzewa na nie... :)
W związku z tym nie mamy ani materacyka, ani przewijaka... ahhh. Ale nie mam stresa :) Najwyżej Karolina będzie spała przez jakiś czas w wózku
KingaP, taka góralska kołyska będzie super wyglądala :) No i jakie oryginalne spanko będzie miała Karolinka :) Super!!

Aha i jeszcze mam jedno pytanko: bo kupiliśmy tylko proszek do białego, myślicie, że i kolorowe można w tym prać czy dokupić też kolor? Bo teraz jest akurat promocja w Tesco :) i nie wiem czy jechać jeszcze raz

reklama
Do góry