Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziewczyny jak Wy robicie z łóżeczkiem? Mamy pokój dla małej, zamierzamy kupić mebelki. Myślę jednak, że chyba 1 rok to i tak musimy kupić łóżeczko dostawne do swojego (takie zwykłe 120x60cm niestety nie wejdzie do naszej sypialni), bo przecież małej nie zostawie samej w pokoju..I co w tym łóżeczku? Materac, prześcieradło i rożek? Druga sprawa (tak jestem zielona;p) czy takim małym dzieciom zakłada się buciki?? Czy same skarpetki (i potem np do śpiworka na spacer)? Bo niby są takie małe buciki..
Zamówione z allegro@MamusiaToJa bardzo ładne łóżeczko! Zdradzisz, gdzie kupiłaś?
@maryqska takich wałeczków nie kupowałam, ale sama rolowałam kocyk, żeby maluch się nie przekręcał i leżał na boczku, na którym go położyłam. Kładłam na zmianę, raz na jednej, raz na drugiej stronie, żeby główka nie była spłaszczona tylko z jednej strony. Była to sugestia znajomej rehabilitantki od noworodków. Nie pamiętam jak długo robiłam wałeczki z kocyka, pewnie przez parę pierwszych tygodni.
Rożka praktycznie nie używałam, miałam pożyczony na początku przy starszym synu. Ta sama rehabilitantka odradzała rożki, twierdząc, że nie wiadomo jaką dziecko ma pozycję w środku, jeśli nie jest zbyt ściśle zawiązane. Bardziej przekonują mnie otulacze bo można dość ściśle dziecko owinąć.
Ale te dzieci szybko rosną.