reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka

Ja mam lumpa za blokiem. Ale jeszcze olx przetrzepie. Fajne spiworki do spania dzis byly w lumpie. Moze zamiast kolderki...zastanowie sie jeszcze. No i cos nowego tez kupie.
Spiworek swoją drogą, kolderka swoją. Ja bardzo chwalę te śpiworki, moja się strasznie rozkopuje do tej pory chodzę i przykrywam.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja mam takie pytanie do doświadczonych ,mam. Jako, że mamy termin na sierpień to kupować jakieś ciuszki z krótkim rękawem czy raczej mało użyteczne przy takich maleństwa?

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczne rzeczy macie! :) ja mam takiego ulubionego lumpka gdzie w każdą sobotę są dziecięce ubranka po 1zl i naprawdę fajne kąski można wyłapać muszę się wybrać kiedyś :)

No ja jako mama po raz pierwszy też mam problem ile czego kupić, czy od rozm 62 czy 56 też kupować czy krótki rękaw czy długi. I jak nie wpaść w szał zakupów żebym wszystko zdążyła założyć ;)

Dzisiaj byłam w pepco i musiałam kupić bo bym uschła chyba ;)

1485877434-aaaaaa.jpeg

p19uflw1jarcljhd.png

Na prawdę nie ma co przesadzać z ilością tych najmniejszych rozmiarów bo takie dzieci szybko rosną. A poza tym jak okaże się, że czegoś jest za mało to można dokupić ;)

Super zakupy!!!!
Ja dziś zrobiłam maraton po ciuchlandach w poszukiwaniu spodni ciążowych! Efekt marny jak nie byłam w ciąży to spodni od groma, teraz prawie w ogóle!!!
Czyli wróciłam bez nowych spodni...[emoji53]
Jedyne co mi się udało zakupić to adapter pasa besafe... dokaładnie taki w stanie idealnym!!!
1485885271-aaaaaa.jpeg

I majątku za niego nie dałam bo niecałe 30zł[emoji16] Przy Lence miałam inny ale po mnie jeździły jeszcze 2 ciezarówki i się zeszmacił... Ten po zakończeniu uzytkowania jeszcze sprzedam z zyskiem[emoji6]
Lubie takie rzeczy w ciuchlandach bo ludzie czesto nie wiedzą co to jest(mimo metki która jest instrukcją) wiec nie ruszają...[emoji13]

Co do okazji w ciuchu kiedyś kupiłam takie krzesełko turystyczne za 15zł stan jak nowe
1485885683-aaaaaa.jpeg

Jest tak rewelacyjne że u moich rodziców służy dzieciakom do dzisiaj(zwykłe krzesła dziecko wygodnie dosiega do blatu)
Trafiłam takie identyczne jeszcze 2 razy... raz dla babci wziełam(jeszcze z metkami) i siostrze za żadne nie dałam wiecej niż 20zł[emoji16] A przy mnie ludzie się zastanawiali co to za dziwny fotelik samochodowy... hehe...

Super kuretynka, masz nosa [emoji6]
Mamusie bez doświadczenia- sklepy są pod nosem, zawsze można dokupić. Krótki rękaw dla noworodka? Sama się zastanawiam bo mojego syna urodziłam w grudniu. Noworodki są raczej ciepło lubne więc raczej długie rękawki będą w użytkowaniu. Ze dwa rampersy na ew upaly ale pamiętajcie jakie mamy ostatnio lata, sierpień deszczowy i chłodny..
Powiem wam na moim przykładzie.
Przez całą ciążę mówiono mi że syn będzie duży, parę dni przed porodem ok 3800, prawie nie miałam rozmiaru 56 ... a dziecko 55cm długie i 2930 waga! Kruszyna, we wszystkim się topił, nawet w 56. Noworodki są skurczone na początku. Dramat, sąsiadka mi pożyczyła ubranka takie malutkie. A r. 62 nosił dopiero jak miał 2 miesiące.
Także sprawa indywidualna

Super kuretynka, masz nosa [emoji6]
Mamusie bez doświadczenia- sklepy są pod nosem, zawsze można dokupić. Krótki rękaw dla noworodka? Sama się zastanawiam bo mojego syna urodziłam w grudniu. Noworodki są raczej ciepło lubne więc raczej długie rękawki będą w użytkowaniu. Ze dwa rampersy na ew upaly ale pamiętajcie jakie mamy ostatnio lata, sierpień deszczowy i chłodny..
Powiem wam na moim przykładzie.
Przez całą ciążę mówiono mi że syn będzie duży, parę dni przed porodem ok 3800, prawie nie miałam rozmiaru 56 ... a dziecko 55cm długie i 2930 waga! Kruszyna, we wszystkim się topił, nawet w 56. Noworodki są skurczone na początku. Dramat, sąsiadka mi pożyczyła ubranka takie malutkie. A r. 62 nosił dopiero jak miał 2 miesiące.
Także sprawa indywidualna
1485888313-aaaaaa.jpeg
rozmiar 56 [emoji12]

reklama
Co do krótkiego rekawku, moja Lena z maja temperatury jak wyszlysmy ze szpitala 27stopni praktycznie od poczatku zakładała m krótki....
Co do zdjecia moja też tak wygladała w ciuchach 56[emoji16] i niektore body nosił nawet ok 6msc... wiec niema zasady[emoji6]

Do góry