reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

akaata to ja znowu teraz chcę dokupić ubranek w rozmiarze 50 i 56 bo miałam za mało przy synku. 62 to nosił jak miał 3-4 miesiace. Urodził się 3080 kg . I w 56 się topił . Więc jak teraz zaczynam kupować ciuszki to wszystko 50 lub 56 . Zależy jakie duże dziecko się urodzi ;)

Moja Ola też się wielkoludem nie urodziła bo 3280g i 54 cm ale 56 było za małe. Pod koniec ciąży mniej więcej będzie wiadomo jak duży jest dzidziuś to zawsze można coś dokupić

reklama
A ja od strony praktycznej? Ile powinnam kupic bodziakow, kaftanikow, spioszkow, polspioszkow. Co jest najlepsze dla takiwgo maluszka??

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Ja lubię body i polspiochy a na noc pajace. Żadnych śpiochów i kaftanikow nie będę kupować. Przy Oli miałam kilka ale jak dla mnie źle się zakłada, mało praktyczne. Na pewno fajne rzeczy są z napami przy szynce bo jak dziecko ma większą główkę to łatwiej wkładać. Jak dla mnie odpadają wszelkie bluzy z kapturami , koronki. Najważniejsza wygoda pamiętaj.

akaata to ja znowu teraz chcę dokupić ubranek w rozmiarze 50 i 56 bo miałam za mało przy synku. 62 to nosił jak miał 3-4 miesiace. Urodził się 3080 kg . I w 56 się topił . Więc jak teraz zaczynam kupować ciuszki to wszystko 50 lub 56 . Zależy jakie duże dziecko się urodzi ;)
Moja Jula urodziła się 53 cm i 2970g i długo nosiła 56. Di tego ulewala po każdym jedzeniu, więc za każdym razem trzeba było ja przebierać, dużo rzeczy miałam dla niej a drugie tyle dokupilam jak się urodziła, bo nie nadazalismy z praniem.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

Izuś to u nas to samo. Ciągłe przebieranie bo chlustał wiecznie .

Ja polecam tak jak akaata body + półśpiochy a na noc pajac. Kaftaników nie używałam . śpiochy jakies miałam i użyłam ale teraz już nie kupuję . Dużo bodów bo tego idzie na potęgę ! i tych półśpiochów też trochę. Ile to nie wiem bo ja wszystkiego zawsze z dużą przesadą kupuję . Może inne rozsądne mamy się wypowiedzą ;)

Ja cześć rzeczy pewnie dostanę w spadku po bratankach :-) I resztę dokupie sama. Doświadczenia nie mam, ale z tego co czytam to moje koleżanki tak, jak Wy body i polspiochy :-)
Ja jestem taka zielona, co to będzie jak przyjdzie torbę do szpitala pakować :-D

Ja cześć rzeczy pewnie dostanę w spadku po bratankach :-) I resztę dokupie sama. Doświadczenia nie mam, ale z tego co czytam to moje koleżanki tak, jak Wy body i polspiochy :-)
Ja jestem taka zielona, co to będzie jak przyjdzie torbę do szpitala pakować :-D
Licze ze dziewczyny nam podpowiedza [emoji3] jak im sie nie znudza moje pytania [emoji4]

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja też polecam body i półśpiochy. Na noc pajace.
A wszystkie pajace i kombinezony koniecznie rozpinane na całej długości (też na obu nóżkach) bo o wiele łatwiej założyć, szczególnie początkującej mamie.

Torbę pakowałam dwa razy więc jak przyjdzie co do czego to chętnie doradzę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry