reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

reklama
Jak już weszłaś na temat ubierania dzieci to wykorzystam moment. Ja spodziewam się pierwszego dzidziusia i ubieraniem jestem przerażona bo nie wiem jak ubrać noworodka żeby go nie przegrzać albo żeby nie było mu zimno (wiem że jedna warstwa więcej niż na sobie) ale myślę że w praktyce nie będzie to takie proste... Ale nie o to chciałam zapytać... Czy masz może doświadczenie lub zdanie na temat używania dla noworodka do spania kołderki lub śpiworka? Które jest lepsze i praktyczniejsze?

Ja używałam kołderki, nigdy śpiworków. Przykrywałam młodą tak jak nas, jak ciepło to tylko kołderka jak chłodniej to jeszcze kocyk ale moja ogólnie lubi sie odkrywać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czy masz może doświadczenie lub zdanie na temat używania dla noworodka do spania kołderki lub śpiworka? Które jest lepsze i praktyczniejsze?
przy obydwojgu używałam śpiworków gdzieś do 10m-ca (syn się rodził w styczniu a córka w maju)
zwyczajnie dawało mi to pewność że się w nocy nie rozkopią ani nie zarzucą sobie kołderki na buzię
jest tyle rodzajów że spokojnie można wybrać coś na każdą porę roku i temperaturę w domu: cienka bawełna, z wypełnieniem, polarowe, z rękawkami lub bez
ja polecam bardzo

My dziś znowu oglądaliśmy wózki, do tego foteliki i bazy. Trafiliśmy na fajnego pana co nam wytłumaczył dobitnie co i jak :-)
Także chyba nastąpiła zmiana w wyborze pierwszego fotelika :-)

To jaki fotelik?
Ja jeszcze się nie rozgladałam. Mam po Oli ale chyba będę chciała kupić nowy bo z tamtego nie byłam zadowolona.

Ja tym wózkiem i fotelikiem się stresuje...teść chce koniecznie kupić nowy wózek, więc powiedziałam że ma być lekki i chyba zamykam oczy i niech wybierze sam ;) jego nowa żonka ma super gust (z teściową po rozwodzie), nawet na dziś pożyczyłam od niej kieckę i widzę jak ona jest zaangażowana w szukanie tego wózka więc chyba odpuszczę...zostaje fotelik :) i nie wiem czy bazę kupować do fotelika?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Nie oddawałąbym tak lekko tej decyzji, Ty masz być zadowolona. Tobie ma sie dobrze prowadzić, Ty bedziesz z niego korzystać, także jak teść chce kupić to niech wyłoży pieniądze a Ty sobie wybierz.
Ja napewno bym patrzyła na wielkość gondoli bo niektóre wózki mają naprawdę króciutkie gondolki no i napewno na to jak wózek się prowadzi i jak podbija na krawężnikach.

Skąd ta mata ??? Piękna jest :)

Co do ubranek to ja juz chyba zapomniałam co sie zakłada takim maluchom Hihi Klara jak sie urodziła było strasznie gorąco i na zdj widze ze w samym body leżała :) ale miałam pol śpiochy ale takie bez stopek i do tego body i skarpetki, te pol śpiochy strasznie sie ściągały z nóżek jak mała kopała i duzo miałam pajacy do spania .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ola ja też zapomniałam "obsługi noworodka". Mam nadzieję, że włączy mi się jakaś magiczna funkcja jak to było po pierwszym porodzie. Ja myślę że najwygodniejsze bodziaki i półśpiochy na początek. I pajace ale to na noc.

Jak już weszłaś na temat ubierania dzieci to wykorzystam moment. Ja spodziewam się pierwszego dzidziusia i ubieraniem jestem przerażona bo nie wiem jak ubrać noworodka żeby go nie przegrzać albo żeby nie było mu zimno (wiem że jedna warstwa więcej niż na sobie) ale myślę że w praktyce nie będzie to takie proste... Ale nie o to chciałam zapytać... Czy masz może doświadczenie lub zdanie na temat używania dla noworodka do spania kołderki lub śpiworka? Które jest lepsze i praktyczniejsze?

Ja polecę śpiworki, zwłaszcza przy noworodkach. W dzień to kocykiem okrywałam Olę ale na noc śpiworek zakładałam, w zależności od pory roku albo cieplejszy albo cieniutki bawełniany. dopiero chyba ok 10- 12 mcy zaczeliśmy używać kołderki.

Kalolek mi mama kupuje wozek ale ja go wybieram

f2w3rjjgoitxu938.png

My dziś znowu oglądaliśmy wózki, do tego foteliki i bazy. Trafiliśmy na fajnego pana co nam wytłumaczył dobitnie co i jak :-)
Także chyba nastąpiła zmiana w wyborze pierwszego fotelika :-)
ja byłam na targach i widziałam fotelik, który chciałam - chyba też ulegnie zmianie moja pierwsza decyzja. Miał być Cybex cloud q, ale on jest taki mały :/
My na pewno kupimy bazę. Pan nam pokazał jak wyglada zapięcie samymi pasami, a jak w przypadku bazy.
Baza to na pewno wygoda dla rodziców, ale zwiększa tez bezpieczeństwo dziecka. Z baza fotelik w trakcie hamowania i ogólnie jazdy jest bardziej stabilny we wszystkich plaszczyznach. My sporo jeździmy, bo jedni rodzice w Toruniu drudzy na podlasiu ;-)
I padnie na fotelik Cybex, ale poczekamy na ten najnowszy co dopiero wejdzie. Fajnie, ze maja funkcje rozkładania w wózku (chociaż wiadomo, ze dziecko można 2 h w tym wozić ).

Może mniej więcej pokaz jakie wózki Cię interesują :-) albo kolorystyka.

My utwierdzeni przy Baby Jogger City Elite dziś dodatkowo, ze żadnej reklamacji nie mieli z nim ;-)
Bardziej podobają mi sie inne gondole np. Mutsy albo Joolz... ale wyższa cena i nie takie koła,jak chcemy na nasze okolice ;-)
Kurde - a ja właśnie z tego Cybexa chcę zrezygnować. Nie miałaś wrażenia, że jest baaaardzo wąski??

ja byłam na targach i widziałam fotelik, który chciałam - chyba też ulegnie zmianie moja pierwsza decyzja. Miał być Cybex cloud q, ale on jest taki mały :/

Kurde - a ja właśnie z tego Cybexa chcę zrezygnować. Nie miałaś wrażenia, że jest baaaardzo wąski??
Nie jest mały, jest bardziej zabudowany :) co stanowi dodatkową ochronę w trakcie kolizji :)
Pan w sklepie nam wszystko tłumaczył, że to wizualnie wygląda na mniejsze, bo jest on bardziej zabudowany i sprawia takie wrażenie. My się na niego zdecydujemy na 100%.
Cloud Q jest o tyle fajny, że się rozkłada ;)

reklama
nie kosztuje tyle chyba 750 zł, ale mają potanieć z tego co nam mówił pan z obsługi :)
drogo wychodzą foteliki Kiddy, ale mają funkcję leżenia nawet w aucie :) tam kupuje się fotelik z bazą i kosztuje 1500 komplet czy nawet wiecej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry