reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyprawkowo ;-)

cześć dziewczyny :-) mnie też bardzo podobają się kołyski, ale chciałabym taką super tradycyjną i niezbyt drogą. myślałam, że z łatwością znajdę na allegro coś niedrogiego, ale jakoś nie widzę. Nie mam oczywiście żadnego doświadczenia i pewnie wszystko wyjdzie w praniu, ale marzy mi się, żeby dziecko od początku spało osobno. Mam znajomych,którzy nadal śpią z 3 letnią córką i bardzo nie chcę do tego doprowadzić. Mam pokoik, który zamierzam urządzić dla dzidziusia i wstawić do niego łóżeczko, ale domyślam się, że na początku wygodniej byłoby je położyć w naszej sypialni - stąd pomysł na kołyskę.

Ja nie mam jeszcze ani jednego ciuszka. Na przełomie 11 i 12 tygodnia lekarz powiedział, że po kącie nachylenia stercza to będzie na 70% dziewczynka. ucieszyłam się, a mąż oczywiście zmartwił:-), ale w 12 tygodniu na USG genetycznym inny lekarz stwierdził, że do 16 tygodnia nic nie wiadomo, więc czekam ... Temat wózka chwilowo zarzuciałam, bo jak o tym myślę, zaczyna boleć mnie głowa :eek:

Ostatnio oglądałam w internecie chusty do noszenia dzieci. Macie z nimi jakieś doświadczenia?

reklama
Co do termometrów to też temat rzeka... Dobrze mieć elektroniczny z miękką końcówką tylko warto zwrócić uwagę jak długo trzeba mierzyć temperaturę pod pachą na przykład bo minuta a 3 u malucha potrafi robić różnicę. A jeżeli chodzi o taki dotykowy czy bezdotykowy to wydaje się szczególnie przydatny jak już dzieciak się strasznie kręci i nie chce wysiedzieć przy mierzeniu. Ja jeszcze przed porodem kupiłam taki jak asinka podaje ale nie wiem czy trafiłąm na taki egzemplarz... mój nawet mierząc kilka razy co sekundę za każdym razem pokazuje inną temperaturę i to bardzo rozbieżną niestety do tego potwornie zaniżoną bo potrafi nawet 34 z kawałkiem pokazywać i to często, a jak mała miała koło 39 to łaskawie pokazał 37... Dla mnie tragedia... Teraz kupiliśmy microlife nc120 (może być nc100) i u nas na lipcówkach sporo dziewczyn go poleca. i rzeczywiście pomiary powtarzane co chwilę są takie same lub prawie takie same, i jak nie ma gorączki to idealne. Jak teraz była gorączka to okazało się, że trochę zaniża ale tego chyba można się nauczyć...

Basienak no właśnie mój też jakiś "felerny" że tak powiem. Temperatury pokazuje jak mu się chce, dlatego ja częściej korzystałam z tego zwykłego.
gnagna ja chustowałam i jak dla mnie super sprawa. Najpierw Maluszka nosiłam w chuście elastycznej, a na lato kupiłam tkaną. Elastyczna dla mniejszych dzieci, bo poddaje się kg dzieciątek, a elastyczna jest, że tak powiem sztywniejsza. Tymek uwielbiał przebywać w chuście, bo czuł moje ciepło i zawsze spał, a ja miałam wolne ręce. Także teraz też zamierzam nosić Bąbelka w chuście.

Ostatnia edycja:
asinka85 polecasz jakieś konkretne firmy jeżeli chodzi o chusty? powiem Wam szczerze, że kiedy szukam opinii o wózkach mam wrażenie, że więcej tam marketingu szeptanego i czarnego PR niż opisów prawdziwych doświadczeń.

co do termometrów to ja mogę polecić elektryczny braun taki do uszka, jak dla mnie rewlacja, mierzy szybko i dokładnie, dobry i dla Maluszka i dla dorosłego

My mamy już reklamówkę ciuszków - ale uniwersalnych :-)
Resztę dokupię jak będę już pewna co ma się urodzić
3 butelki Avent małe + wanienka

Mam spory dylemat z wózkiem
W UK za żadne skarby nie możemy wybrać ładnego wózka
te co mi się podobają to są 3 kołowe:angry:
a ja chcę na 4 kołach

miesiąc juz szukamy i lipa :/
jeszcze wyjdzie że z PL będę zamawiać :angry:

Mam spory dylemat z wózkiem
W UK za żadne skarby nie możemy wybrać ładnego wózka
te co mi się podobają to są 3 kołowe:angry:
a ja chcę na 4 kołach

miesiąc juz szukamy i lipa :/
jeszcze wyjdzie że z PL będę zamawiać :angry:

myślałam, że generalnie, oczywiście oprócz polskich producentów, dostępne są wszędzie te same modele???

Mnie znajomi z Francji, którzy są niejako zainteresowania zawodowo tematem, zaproponowali, że mogą mi kupić wózek i łóżeczko turystyczne na targach w Holandii, na które w każdym roku w lutym i tak jeżdżą. Mam tylko sobie wybrać model. Nie wiem, czy jest sens ...Dziewczyny, które mieszkacie za granicą powiedzcie proszę, jak jest z cenami? w Polsce takie rzeczy są tańsze czy droższe? W wakacje doznałam szoku widząc, że za marynarkę z MNG dałam w Hiszpanii ok 1/3 ceny, za którą można kupić ją w Polsce:szok:

reklama
A ja nie mogę jeszcze uwierzyć.. Pierwsze ubranko kupił...mój W. :szok:

Żeby nie było za pięknie, body i czapeczka są z logo pewnego klubu piłkarskiego...:confused2::confused2:.

Do góry