Co do śpiworka z długimi rękawkami to uważam, że świetnie wygląda, natomiast cenowo nie przekonuje mnie, zwłaszcza że zawsze można założyć kaftanik grubszy i efekt praktycznie ten sam;-)
W kwestii śpiworek kontra rożek, jeśli Was stać polecam zainwestować w oba bo jeśli dziecko lubi spać w śpiworku to duże ułatwienie dla mamy, nie trzeba się martwić że dziecko w nocy się rozkopie albo naciągnie sobie kołderkę/kocyk na buźkę (zdarza się niestety dlatego lepiej kocyka używać bo w razie czego łatwiej przez niego oddychać)Niestety nie wszystkie dzieci lubią śpiworek, Szczepcia denerwowało, że coś mu krępuje ruchy, budził się i płakał więc u nas bardzo krótko był w użyciu.
Co do rożka to rewelacyjna sprawa, polecam każdemu, właśnie szukam jakiegoś fajnego bo mam zamiar drugi dokupić (cienki i bez usztywnienia bo taki już mam)niesamowite ułatwienie przy karmieniu, dziecko czuję się bezpiecznie, pomaga zasypiać, osobiście uważam że jeden z moich najlepszych zakupów, przez pierwszy miesiąc był w użyciu praktycznie non stop, cieszyłam się że mam suszarkę do prania w ten sposób przerwy w stosowaniu nie były dłuższe niż 2godziny;-)