Ala masz rację, że to od przekonania zależy. Ja w domu też na czkawkę mleko ale na zewnątrz nie zawsze była opcja a Szczepcio miał często i mu przeszkadzała bo płakał, tu też problemów z upałami nie ma ale w PL byliśmy w czerwcu i podróż była paskudna, duszno w samolocie i w pociągu, a jak był najedzony to mleka nie chciał za to wodę chętnie. Ja jestem przekonana, że dziecko to mały człowiek, ja sobie nie wyobrażam w upał w siebie jedzenia wpychać, zresztą do dziś pamiętam sytuację z pociągu właśnie gdzie biedne 3miesięczne może Maleństwo zanosiło się płaczem, ewidentnie od przegrzania bo piekło dosłownie było, a matka mu tylko pierś podsuwała, której mała nie chciała i powiem Ci szczerze, że choć naprawdę uważam że każdy ma prawo do własnego zdania i wyboru tego co uważa za najlepsze dla własnego dziecka to miałam ochotę tej kobiecie też tłuste mleko podać zamiast wody, którą piła namiętnie bo serce mi pękało jak patrzyłam na to męczące się dziecko (podróż z poznania do wawy prawie 4godziny)
Zabka ja właśnie znajomej taki zestaw niedawno kupowłam bo właśnie w PL wychodziło 2razy tyle
Noelka ja właśnie nad sterylizatorem myślałam ale zdecydował brak miejsca w kuchni i w sumie było obyło się bez bo tak niewiele używałam i butelek i laktatora, że wyparzanie było ok a jak na butelki się przerzuciłam w okolicy 7miesiąca to już tylko myłam. Z tego co słyszałam jednak to lepiej trzymać się jednej firmy, bo butelki lepiej pasują do pojemnika, więc chyba najlepiej gdybyś przy avent właśnie została, w tym clubie avent chyba mają cały czas ofertę tylko tam coś jeszcze oprócz sterlizatora