Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Codziennie należy myć dziecko wacikami zamoczonymi w wodzie, oddzielna woda do mycia główki, oddzielna do reszty ciała. Pępka nie zamaczać, lekko przecierać samą wodą, potem dokładnie osuszyć. Chyba tyle co do kąpieli. Piszę co nam mówili, ale ja nie będę tego stosować, jakieś lekko chore to dla mnie

Tutejsza szkoła rodzenia (przyszpitalna) obejmuje 3 spotkania po 2 godz. A w Polsce jest aż 40 godz, tez państwowo. To co oni moga powiedzieć w ciągu tych 6 godzin? jak w tym czasie jeszcze jest "zwiedzanie" porodówki
Ja słyszałam wcześniej o tych ich zaleceniach, nie bardzo miałam ochote chodzić na te zajęcia, ale poszłam ze wzgledu na wycieczkę po porodówce. Od początku wiedziałam, że nie będe się stosowała do ich nauk. Chociaż duży plus dla położnej, że przynajmniej powiedziała, ze to są ich zalecenia, a jak my będziemy obchodzić się z własnymi dziećmi, to nasza sprawa. No zobaczymy jak będzie jak mi inna położna przyjdzie do domu
Matko jedyna...jak wlać dziecku do buzi, żeby się nie zakrztusiło??? według nich, jak się poda z butelki, to potem będzie ciężko wrócić na cyca. I oczywiście bardzo odradzają smoczki, danie smoczka równa się z końcem karmienia piersią

dlatego mam różne gadżety, których na pewno nie kupiłabym, gdybym miała iść do sklepu, bo moim zdaniem nie są one niezbędne, a po prostu gadżety. A za takie ceny, to można się pokusić.
no nic, będę się modlic, żeby młody ssał jak należy i nie będę musiała karmić go z jakiś kubeczków
Szybciej mi to szlo niz wycieranie dziecka mokra szmatka. PO kapieli zawsze smarowalam ja oliwka od glowki do stop
Nigdy nie mialam problemu ze jej skora i nie wiem co to ciemieniucha. Po kapieli i oliwkowaniu zawsze czesalam glowke wiec moze to zapobieglo, nie wiem. A moze taka uroda mojej corki.