Mała.czarna
Fanka BB :)
Wysokie bardzo. Koniecznie się umów na cito do endo żeby Ci dostosował dawkę. A ile bierzesz teraz?Badałam dziś TSH 4,9 w lutym 2,3.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wysokie bardzo. Koniecznie się umów na cito do endo żeby Ci dostosował dawkę. A ile bierzesz teraz?Badałam dziś TSH 4,9 w lutym 2,3.
To wg powinno być wszystko okay. Normy bety są bardzo rozległe, może owu miałaś wcześniej, ja mam nawet czasem w 10 dc. Możesz iść do lekarza, powinno być już coś widać. No i zrób betę po 48 godzinach żeby sprawdzić przyrost. Możesz dodatkowo zbadać progesteron. Powodzenia [emoji846]Samoistnie tak spadła do 0.
Jutro się dowiem jaka dostępne dawkę. Zawsze wg lekarza rodzinnego TSH w normie.Wysokie bardzo. Koniecznie się umów na cito do endo żeby Ci dostosował dawkę. A ile bierzesz teraz?
Przyjmuje od piątku luteinę. W piątek na USG był pęcherzyk 5 mm.To wg powinno być wszystko okay. Normy bety są bardzo rozległe, może owu miałaś wcześniej, ja mam nawet czasem w 10 dc. Możesz iść do lekarza, powinno być już coś widać. No i zrób betę po 48 godzinach żeby sprawdzić przyrost. Możesz dodatkowo zbadać progesteron. Powodzenia [emoji846]
TSH w ciąży w pierwszym trymestrze nie może przekraczać 2,5. A najlepiej jak jest jeszcze niżej a nie na granicy. Mi się udało zbic w I trymestrze do 0,14 a II 0,42. W III robię w przyszłym tygodniu.Jutro się dowiem jaka dostępne dawkę. Zawsze wg lekarza rodzinnego TSH w normie.
@Tagitagi dobrze radziDlaczego ma pisać tam jeśli nie wiemy czy jest po in vitro?![]()
A co to za różnica czy jest po in vitro czy nie ...Dlaczego ma pisać tam jeśli nie wiemy czy jest po in vitro?![]()
Nie ma sensu robić przyrostu przy takiej wartości, bo już inaczej rośnie. Teraz już tylko USG. Możliwe, że to ciąża mnoga albo owulacja była zaraz po @ i ciąża jest starsza niż powinna. Nie martw się na zapas.To wg powinno być wszystko okay. Normy bety są bardzo rozległe, może owu miałaś wcześniej, ja mam nawet czasem w 10 dc. Możesz iść do lekarza, powinno być już coś widać. No i zrób betę po 48 godzinach żeby sprawdzić przyrost. Możesz dodatkowo zbadać progesteron. Powodzenia [emoji846]