Witam dziewczyny, czy któraś miała po testach prenatalnych wysoki poziom wolnego beta hcg? Bo wyszło mi 130 a norma jest do 40. Niby ryzyko wyliczone nie jest duże ale i tak się martwię... Zapisałam się na nifty Ale dopiero za kilka dni i na wyniki też trzeba trochę czekać
reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Wynik masz przeliczony na jednostkę MoM? Bez tego się nie wylicza żadnego ryzyka.Witam dziewczyny, czy któraś miała po testach prenatalnych wysoki poziom wolnego beta hcg? Bo wyszło mi 130 a norma jest do 40. Niby ryzyko wyliczone nie jest duże ale i tak się martwię... Zapisałam się na nifty Ale dopiero za kilka dni i na wyniki też trzeba trochę czekać
3,35 Mom
Wynik masz przeliczony na jednostkę MoM? Bez tego się nie wylicza żadnego ryzyka.
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
No to wysoko. MoM to mediana, najlepiej gdy wynik jest zbliżony do wartości 1. Napisz coś więcej, jakie ryzyko zostało wyliczone, jak wyszło USG. Masz już pewnie zestawione oba badania (USG i biochemia)?3,35 Mom
Wrzucam zdjęcia, napisali że jest niskie ryzyko Ale mimo wszystko niepokoi mnie ten wynik bhcg...No to wysoko. MoM to mediana, najlepiej gdy wynik jest zbliżony do wartości 1. Napisz coś więcej, jakie ryzyko zostało wyliczone, jak wyszło USG. Masz już pewnie zestawione oba badania (USG i biochemia)?
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Masz problemy z tarczycą albo cukrzycę? To są bardzo dobre wyniki, poza tym bHCG, które faktycznie jest wysoko. Bardzo, chociaż widziałam wyższe. Hormon jest produkowany przez łożysko, jego poziom może wskazywać na przyszłe problemy z nim.
Tak, mam cukrzycę typ 1 od 3 roku życia czyli już 25 lat. Ten wynik jest przez to?
Masz problemy z tarczycą albo cukrzycę? To są bardzo dobre wyniki, poza tym bHCG, które faktycznie jest wysoko. Bardzo, chociaż widziałam wyższe. Hormon jest produkowany przez łożysko, jego poziom może wskazywać na przyszłe problemy z nim.
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Czytałam w kilku miejscach o wpływie cukrzycy czy niedoczynności tarczycy (i przyjmowanych leków), na poziomy wolnej jednostki bHCG i białka PAPPA. Zwróć też uwagę na ryzyko wystąpienia preeklampsji przed 37 tygodniem, jest wysokie, i to jest na pewno wynik wysokiego stężenia bHCG. Będziesz musiała monitorować ciśnienie, informować lekarza o alarmującym poziomie. Aktualnie walczę z nadciśnieniem i również mam duże ryzyko wystąpienia rzucawki, mam też problemy z łożyskiem (co u mnie uwidoczniło się w bardzo niskim poziomie białka PAPPA).Tak, mam cukrzycę typ 1 od 3 roku życia czyli już 25 lat. Ten wynik jest przez to?
Dziękuję bardzo za odpowiedź, mam nadzieję że będę się trochę mniej stresować do czasu wyników nifty
Czytałam w kilku miejscach o wpływie cukrzycy czy niedoczynności tarczycy (i przyjmowanych leków), na poziomy wolnej jednostki bHCG i białka PAPPA. Zwróć też uwagę na ryzyko wystąpienia preeklampsji przed 37 tygodniem, jest wysokie, i to jest na pewno wynik wysokiego stężenia bHCG. Będziesz musiała monitorować ciśnienie, informować lekarza o alarmującym poziomie. Aktualnie walczę z nadciśnieniem i również mam duże ryzyko wystąpienia rzucawki, mam też problemy z łożyskiem (co u mnie uwidoczniło się w bardzo niskim poziomie białka PAPPA).
reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Masz ładne wyniki, USG i pomiary. Ryzyko wad też niskie. Nie martw się, wszystko będzie dobrze.Dziękuję bardzo za odpowiedź, mam nadzieję że będę się trochę mniej stresować do czasu wyników nifty