reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Kochana to nie jest takie straszne jakby mogło sie wydawać ...fakt musisz za niego złapać i patyczkiem nasiąkniętym spirytusem z wodą wyczyścić tam w srodku ale maluszka to nie boli .... aha i nie polecam wacików nasączonych spirolem bo nie są praktyczne i nie jesteś w stanie tak wyczyścić ....
też tak słyszałam że te gotowe gaziki sa do nieczego

Jaewa jak masz dom to niania sie przyda zwłaszcza jak u Was sa tańsze :)

Ewelina ty masz koszmary a mi od poiedziałku sie śni inny chłop tzn 2 byłych na zmiane :) ale o tym ani słowa i tulam po koszmarze :(

Ewcia to pewno skurcz , magnez powinien pomuc :) i buśka :)

reklama
A j na temat gazików mam inne zdanie. Są sterylne co najważniejsze a dziecku na początku się kikut przysusza tylko lejąc na niego kilka kropli spirytusu - a tyle jest w gaziku i starcza idealnie na raz. Patyczkiem można zostawić kawałki bawełny co grozi ropieniem. A po odpadnięciu kikuta gazikami się ładnie czyści :tak:

Ewelinko - ja piszę do wszystkich ogólnie bo czasu dzisiaj brak :sorry:

M poszedł z Karolą po baterie do kołyski bo właśnie skończyliśmy składać. Później wstawię fotki :tak: Ale jest super :-D A Emi mi właśnie przy cycu urzęduje a ja obiad staram się zrobić :-p

Mam dwa pytania...
Możliwe żeby mi juz puchly nogi?? A konkretnie łydki... Wczoraj zobaczyłam, naszczęście tylko odrobinkę i szybko zeszło ale czy to nie za wcześnie??... podejrzewam że to od siedzenia przy biurku i zakladania nogi na nogę...

A drugie to takie czy to możliwe żebym jz czula dzidzię jak siedzę mocno oparta na krześle?? Takie dziwne cosik właśnei poczułam...

Sol czekam na zdjęcia:)

Sol z tymi gazikami to chyba tak każdemu pasuje co innego ja sie nie wypowiadam bo nie używałam jeszcze :):):):)

Monia ja jakoś na Twoim etapie poczułam dzidzie ale jak leżałam akurat czułam może ty akurat na siedząco :)
mi nogi nie puchły a siedze często przy biurku, ale ja sie na tym nie znam , wiesz każdy organizm reaguje inaczej

ja własnie wcinam na raz delicje z tofi zagryzam chipsami i popijam truskawkową maślanką - dziwna czasem jestem :)

Marylka ja spędzam przy kompie w pracy 9 godzin dziennie plus jeszcz po ok 45 min w autobusach lub samochodzie... ale sama nie wiem dlatego pytam...
no i czytałam o stopach puchnących a mi tylko lydki i to tylko trochę....:sorry:

Właśnei się dotknęłam i znowu sa spuchnięte....niedobrze:(

Ostatnia edycja:
a może to woda w organizmie sie zatrzymuje ?? hmmm ja sie nie znam a zadzwoń może do ginka i zapytaj co to może być i ewentualnie co możesz na to brac ??

monia - możliwe w 100% szczególnie jak tyle siedzisz. Staraj się wstawać i chodzić jak najczęściej to zaoszczędzisz sobie przy okazji możliwości hemoroidów :tak:

maryla - to samo doradzą położne w szpitalu - przemywać spirytusem (polewać po kąpieli) a nie gmerać tam patyczkami :sorry: Robiłam tak przy Karoli i Emi i obie w ok 10 dobie straciły kikuty same bez "ukręcania" przez położną :tak:

Zaraz zrobię fotki. Emilce kołyska się podoba, szczególnie bujanie :-p Już sobie w niej drzemkę ucięła :-D A ja się zastanawiam czy dzwonić do mojej przychodni pytać o wizytę środowiskowej czy sobie darować :-p
Nagraliśmy właśnie filmik więc jak M go przerobi to wstawię :tak:

no tu w Irlandii jest tak, że pekpa spirytusem ani żadnym innym specyfikiem sie nie przemywa, poprostu zasycha sam, oby go tylko w wodzie nie moczyć i u nas kikut Ali odpadł naprawde szybo bo ona we wtorek urodzona a w niedziele kikut już odpadł wiec po jakichs 5 dniach...

Maran - no tu też mówią żeby nic nie robić ale mało komu podczas kąpieli się udaje nie zamoczyć - dlatego lepiej po kąpieli przysuszyć spirytusem żeby się nie ślimaczyło. A sporo też od dziecka zależy. Dziewczynie z mojej sali - córci odpadł po 3 dniach kikut a mojej siostrzenicy po 3 tygodniach - więc chyba nie ma reguły :sorry: :-)

Czekam na ten filmik i czekam... Teraz tylko mam lol bo Karola chce się kołyską bawić :dry: Oj będę krzyczeć :no:

MARTA - NIE WYGŁUPIAJ SIĘ - DAJ ZNAĆ CO U WAS!!!!!!!!!!

reklama
No ja pisałam do Marty ale nie odpisała, pewno porodem kobieta zajęta :)

Sol nie moge sie doczekac filmiku :)

Maran to żeczywiście szybko odpadł :)

a mi dziś babka powiedziała że taki brzuch jak ja mam teraz to ona miała w 8 m-cu masakra, czy ja naprawde jestem taka gruba??????????? zaraz zrobie fote i wstawie :( , ciekawe co będzie na koniec ?? :(

Do góry