reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wysypka u 2 miesięcznego chłopca

Klaudia1996!

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny u mojego synka już drugi raz pojawiła się taka wysypka . Karmię piersią i dokarmiam , odstawiłam nabiał . Wysypka pojawia się ale po czasie znika co to może być ? Czy to jakaś alergia ?

Załączniki

• IMG_2122.jpeg
    IMG_2122.jpeg
    847 KB · Wyświetleń: 169
reklama
No to jaki ma sens odstawianie nabiału u Ciebie, skoro podajedz bmk w mm?
Odstawiłaś nabiał po konsultacji z jakimś lekarzem?
Po czym wcześniej ta wysypka zeszła?
Właśnie dzisiaj kupiłam nowe mleko nutridiom na alergię , tak byłam u lekarza mówił że to raczej alergia że albo mleko albo coś zjadłam … wysypka sama z siebie przeszła i pojawiła się znowu

Właśnie dzisiaj kupiłam nowe mleko nutridiom na alergię , tak byłam u lekarza mówił że to raczej alergia że albo mleko albo coś zjadłam … wysypka sama z siebie przeszła i pojawiła się znowu
Gdyby to była alergia to raczej by ta wysypka tak sama z siebie nie zeszła.
Jeżeli nie ma problemów ze strony brzucha, nie ma śluzu/krwi w kupie, to ja jednak bym się zastanawiała nad problemami skórnymi, a nie alergią.

Lekarze uwielbiają zwalać każdą zmianę skórną na:"o! Mama coś zjadła". Nie wygląda mi to na wyprysk alergiczny. Czego używasz do pielęgnacji? Spróbuj posmarować mały fragment czymś z cynkiem i sprawdź czy się poprawi. Może być na początek nawet zwykły sudocrem albo maść cynkowa. Jeśli zejdzie to łojotokowe

reklama
reklama
Do góry