• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wysypka?

Drogie mamy, czy któraś może pomóc? Na wstępie zaznaczę że byłam w poniedziałek u pediatry, co prawda z innej przyczyny ale lekarz spojrzal tylko na buzke corki i powiedział ' na dwór wychodzic więcej...' Od poniedziałku minęło parę dni i krostek jest pełno, dzis jak zobaczyłam córkę bylam przerażona. Wychodzimy na dwór jeśli tylko to możliwe, aktualnie
aktualnie od 3 dni pada.. Wietrze regularnie mieszkanie, mamy 21/22 stopnie, nie przegrzewam małej, w domu ma tylko body na długi rękaw, spodnie i cienkie skarpetki. Rzeczy od urodzenia piore w loveli, do kąpieli używamy Emolium i balsam tej samej firmy. Włoski myje szamponem z Hippa hipoalergicznym, czy to może być wina szamponu? Już sama nie wiem co robię źle córka ma 5 tygodni. Przemywam buzke regularnie letnia przegotowana woda więc to nie brak higieny...

Załączniki

• 20190516_114852_001.jpg
    20190516_114852_001.jpg
    924,9 KB · Wyświetleń: 148
  • 20190516_100436.jpg
    20190516_100436.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 134
  • 20190516_104053.jpg
    20190516_104053.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 146
  • 20190516_100436.jpg
    20190516_100436.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 140
  • 20190516_114814.jpg
    20190516_114814.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 147
reklama
Rozwiązanie
u mojego syna była dokładnie tak samo, tutaj któraś z mam już pisała o gotowym krochmalu Atoperal Baby, jest bardzo delikatny. On też i u nas pomógł, wysypka bardzo szybciutko zniknęła. I staram się szczególnie w takie upały u małego to stosować i jak na razie, wszystko jest ok.
Trądzik niemowlęcy ;) Nic groźnego. Minie. Buźkę możesz jak najbardziej przemywać wodą czy delikatnym krochmalem. Ale i tak czas najwięcej pomoże, bo to hormonalne.

Aha i polecam jak najmniej balsamów i innych kosmetyków przynajmniej w tych pierwszych miesiącach, zwłaszcza jeśli nie ma problemów z suchą skórą.

Trądzik niemowlęcy ;) Nic groźnego. Minie. Buźkę możesz jak najbardziej przemywać wodą czy delikatnym krochmalem. Ale i tak czas najwięcej pomoże, bo to hormonalne.

Aha i polecam jak najmniej balsamów i innych kosmetyków przynajmniej w tych pierwszych miesiącach, zwłaszcza jeśli nie ma problemów z suchą skórą.
Jejku a już myślałam że to coś poważnego na ten krochmal to jakaś specjalna receptura? Może głupie pytanie ale przy pierwszym dziecku wszystko jest nowe...

reklama
Hej, moja córa miała dokladnie do samo:-) tak jak dzieczyny piszą kąpiel w krochmalu, ale przede wszystkim czas. Wszystko zniknie jak się malutka oczyści. Strasznie mnie to pamiętam irytowało, bo dzieciaczki takie gładkie A moja mała pstrokata:-) wszystko przeszło jak ręką odjął. Cierpliwości i dużo zdrówka:-*

u mojego syna była dokładnie tak samo, tutaj któraś z mam już pisała o gotowym krochmalu Atoperal Baby, jest bardzo delikatny. On też i u nas pomógł, wysypka bardzo szybciutko zniknęła. I staram się szczególnie w takie upały u małego to stosować i jak na razie, wszystko jest ok.

Rozwiązanie
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry