reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wywracanie podczas siadania

Jaania

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
Ostatnio moje dziecię (7msc) nauczyło się siadac, byłoby super, gdyby nie wywalał się na płasko do tyłu i na boki... Ewidentnie jak się zabawi to nie utrzymuje równowagi ...głowa już poobijana i co chwilę ryk... Nie wiem czy to jest normalne, czy może potrzebuje jakiś ćwiczeń od fizjoterapeuty żeby trzymał pion?dajcie znać, czy wasze maluchy też może miały ten problem.

reklama
No niby normalne ale jednak martwi mnie że tak bezwładnie leci na głowę, nie próbując zamortyzować upadku...

Najlepiej próbować nakierować dziecko.i pokazać by podczas upadku poleciał na boczki na ręce, tak jakby bokiem chciał się podtrzymać podłoża, jak załapie będzie tak robił, ale póki co musi się wzmocnić.

No niby normalne ale jednak martwi mnie że tak bezwładnie leci na głowę, nie próbując zamortyzować upadku...
jeśli cię to martwi idź do pediatry i skonsultuje z fizjoterapeuta. Lepiej zareagować kiedy coś niepokoi.
Moje dzieci miały problemy z napięciem mięśniowym, ale jeśli już nauczyły się siadać, to siedziały

Pediatra da skierowanie na NFZ a na fizjo się czeka miesiącami... Może lepiej skonsultować to prywatnie, będzie szybciej jeśli jesteś zaniepokojona. My z córeczką już od 2 m-cy mamy ćwiczenia z fizjo na osłabione napięcie mięśniowe, jeśli potrzebujesz kontaktu to mam dobrą babkę pod Warszawą, zależy skąd jesteś.

reklama
Byliśmy u osteopaty bo miał podejrzenie osłabionego napięcia, ale stwierdził, że jest ok... Dziś już mniej się wywraca, co nie zmienia faktu, że się gibie jak siądzie... Ma dużą głowę po mężu, więc może to jest przyczyna, że trudno mu złapac równowagę... Dzięki za propozycje kontaktu do fizjo, ale jesteśmy z Lublina więc trochę daleko

Do góry