reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Za mała główka względem tygodnia ciąży

reklama
Nie ale nie ma prawa odmówić prowadzenia ciąży. Na badania zostało już wydane 10 tys zł .
Ale Ty nie słuchasz jego zalecen. To czemu on na Ci prowadzić ciążę? Własnie super z jego strony, że tak stawia sprawę i nie owija w bawełnę. Nie zgadzasz się z nim? Masz prawo. To znajdź lekarza, z którym się zgodzisz.

Jakie te badania zrobilaś, skoro nie masz na ten moment nic poza USG, które średnio wyszło? Powtorzyłaś to USG u kogoś innego? Na jakie badania dostałaś skierowanie?

PS. Lekarz ma prawo odmówić przyjęcia pacjenta, gdy pacjent wykazuje zachowanie utrudniające lub uniemożliwiające udzielenie pomocy. Odmowa zrobienia badań, których chce lekarz jak najbardziej tu pasuje.

Ale strasznie dziwne, że lekarz mówi coś o RTG, tego badania w ogóle nie wykonuje się w ciąży. Pomiary robi się przez USG, a jak są wskazania, to robi się MRI, ale to jest bardzo rzadko wykonywane badanie i nie jedynie na podstawie jednego pomiaru

reklama
Nie ale nie ma prawa odmówić prowadzenia ciąży. Na badania zostało już wydane 10 tys zł .
Ja zmieniałam lekarza w II trymestrze, bo pierwszy nie chciał prowadzić mojej powikłanej ciąży. Znalazłam wtedy ordynatora patologii i czułam się zaopiekowana. Skonsultuj się z kimś innym, bo nie wiesz na czym stoisz. Obawiasz się położenia w szpitalu na diagnostykę, bo masz starsze dziecko?

Do góry