reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
reklama
Tak, powiedzial ze jeżeli nie krwawie i nie mam jakiś niepokojących objawów to nie muszę dalej brac. Ide do niego w sobotę. Oby wszystko było wporzadku. Miewam bóle ale mam nadzieję że to tylko macica sie rozciąga. A super ze Twoja dzidzia sie rozwija jak trzeba ^^
Dziękuję 🌷 i dla Was moc usciskow 🤗 rosnijcie zdrowo 😍
A mi dalej przepisał Duphaston (3 opakowania) mimo, że tylko raz plamilam 🤔 Powiedział, że do 24 tc i koniec 🤷‍♀️
Ja tak do okolo 18 tc dzień w dzień miałam bóle, klucia a teraz to sporadycznie 😊

Tak, powiedzial ze jeżeli nie krwawie i nie mam jakiś niepokojących objawów to nie muszę dalej brac. Ide do niego w sobotę. Oby wszystko było wporzadku. Miewam bóle ale mam nadzieję że to tylko macica sie rozciąga. A super ze Twoja dzidzia sie rozwija jak trzeba ^^
To fajnie że idziesz w sobotę, bo ja dopiero we wtorek, też masz teraz pierwsze prenatalne? Ja się obawiam tego wtorku np właśnie mi przeszło np to że ciągle mi było nie dobrze, teraz został tylko ból piersi i to tylko przy,, podskokach,, jak schodzę po schodach czy coś, a tak znów żadnych objawów i trochę się obawiam tego zaniku.

To fajnie że idziesz w sobotę, bo ja dopiero we wtorek, też masz teraz pierwsze prenatalne? Ja się obawiam tego wtorku np właśnie mi przeszło np to że ciągle mi było nie dobrze, teraz został tylko ból piersi i to tylko przy,, podskokach,, jak schodzę po schodach czy coś, a tak znów żadnych objawów i trochę się obawiam tego zaniku.
Nie wiem co dziś lekarz Bedzie robił. Z doświadczenia wiem że prenatalne robi się między 12+5 i 13+5. Napewno zobacze kruszonkę chociaz troche sie boje. Prenatalne mam 31.01 ale z krwi w szpitalu. Mi te mdłości minęły mam je tylko wieczorami jak za duzo zjem albo rano na glodnego. Piersi bola sporadycznie ale doświadczam bolo podbrzusza o którym powiem dzis lekarzowi. Trzyma mnie myśl ze ostatnio było dobrze, dzidzia rosła to teraz tez musi być ok. A objawow mam jeszcze okropne zaparcia ktore sa bardzo denerwujące.

Nic się nie martw 🌷
Ja miałam objawy w kratkę, raz były, raz nie, potem znów wróciły 🤷‍♀️ Dr mówił, że organizm przyzwyczaja się do ciąży, tak jakby ja "zaakceptował" i nie się już tak uciążliwe, trochę puszczają itd.
Mnie piersi bolały tylko jak sciagalam biustonosz 😋 i przy obracaniu się w nocy 😋
Mi się strasznie dluzy czas jak czekam na wizytę 🤷‍♀️ ale jak tak pomyślę, że już jestem za połówka to dość to zleciało 🙆🏻‍♀️ Powoli zaczynam kompletowac wyprawkę 💓 Już niedługo i Ty będziesz po polowkowych 🌷

Nie wiem co dziś lekarz Bedzie robił. Z doświadczenia wiem że prenatalne robi się między 12+5 i 13+5. Napewno zobacze kruszonkę chociaz troche sie boje. Prenatalne mam 31.01 ale z krwi w szpitalu. Mi te mdłości minęły mam je tylko wieczorami jak za duzo zjem albo rano na glodnego. Piersi bola sporadycznie ale doświadczam bolo podbrzusza o którym powiem dzis lekarzowi. Trzyma mnie myśl ze ostatnio było dobrze, dzidzia rosła to teraz tez musi być ok. A objawow mam jeszcze okropne zaparcia ktore sa bardzo denerwujące.
Ja miałam prenatalne z krwi + USG.
Koniecznie daj znać co powie lekarz na ból podbrzusza. Bo ja miałam takie bóle, ciągnięcia, napięcia, że chodzić nie mogłam (tzn.moglam, ale zagięta w pół, bo mniej bolało 😋) i dr mówił, że to normalne 🙆🏻‍♀️ że wszystko się rozciąga, rosnie co ma rosnąć, a kurczy się co ma się kurczyc i stąd te dolegliwości 🤷‍♀️ Na szczęście już mam sporadycznie (wieczorem) a tak to dzień w dzień do ok 18 tc 🤨

reklama
Ja miałam prenatalne z krwi + USG.
Koniecznie daj znać co powie lekarz na ból podbrzusza. Bo ja miałam takie bóle, ciągnięcia, napięcia, że chodzić nie mogłam (tzn.moglam, ale zagięta w pół, bo mniej bolało 😋) i dr mówił, że to normalne 🙆🏻‍♀️ że wszystko się rozciąga, rosnie co ma rosnąć, a kurczy się co ma się kurczyc i stąd te dolegliwości 🤷‍♀️ Na szczęście już mam sporadycznie (wieczorem) a tak to dzień w dzień do ok 18 tc 🤨
Ja już po wizycie. Wszystko wporządku. Opowiedział ze wracamy do duphaston 🤷‍♀️ jedno opakowanie i koniec. Dzidzia duża na 12.2 tygodnia . Strasznie się wiercila. Bóle brzucha o niczym nie świadczą, szczególnie u Ciebie . Zauważyłam że to zależy właśnie od pory dnia. O moje dziwo nie przytulam za bardzo 👌 nie mówił za wiele bo mial gorszy dzień chyba . Powiedzial ze powyzej 12 tygodnia tyljo 1-3% ciazy sie traci. Chyba już zacznę myśleć że się uda. Jednakże nie powiem w pracy jeszcze. Poczekam do prenatalnych. Nie wywaliło mnie jeszcze wiec mam czas. Poczekam na odnowienie umowy ^^

Do góry