reklama
Zgadzam sięKarola,to taki etap rozwoju.Mysle,ze 90 % dzieci w tym wieku tak robi![]()

Choć moje dziecko akurat w tych 10% jak jej coś nie wychodzi, to czasem się wkurzy i rozpłacze (nie rzuca), ale najczęściej przynosi mi rzecz, podaje, mówi "nie mogę" i patrzy błagalnym wzrokiem, żeby jej pomóc

Natomiast jak jej czegoś zabronić, to nie wykazuje tyle spokoju

Ostatnia edycja:
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
nie wiem zbytnio dlaczego Szymek jak coś mu nie wyjdzie np. nie dopasuje dokładnie klocka lub nie może czegoś wcisnąć to rzuca tym z całej siły o ziemię i już się więcej tym nie bawi.![]()
Zgadzam się![]()
Choć moje dziecko akurat w tych 10%, jak jej coś nie wychodzi, to czasem się wkurzy i rozpłacze (ale nie rzuca to fakt), ale najczęściej przynosi mi rzecz, podaje, mówi "nie mogę" i patrzy błagalnym wzrokiem, żeby jej pomóc
Natomiast jak jej czegoś zabronić, to nie wykazuje tyle spokoju![]()
Hubek też sie zdenerwuje, czasem zapłacze, czasem rzuci, ale zwykle to woła "mama mama mamo" i daje mi żebym ja za niego zrobiła
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Zgadzam się![]()
Choć moje dziecko akurat w tych 10%, jak jej coś nie wychodzi, to czasem się wkurzy i rozpłacze (ale nie rzuca to fakt), ale najczęściej przynosi mi rzecz, podaje, mówi "nie mogę" i patrzy błagalnym wzrokiem, żeby jej pomóc
Natomiast jak jej czegoś zabronić, to nie wykazuje tyle spokoju![]()
U nas tak samo.

karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Miśka, fajny ten kartofel.
A poza tym to Milka nalezy do tych 90 %.

A poza tym to Milka nalezy do tych 90 %.

Miśka, fajny ten kartofel.
Rzeczywiście fajna i zabawna rzecz

karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
a ja już żaliłam się męzowi ale mi teraz wstyd. już gadałma że Szymek jakiś nerwowy nadpobudliwy może że wszystkie dzieci na forum układają wkręcają
a on mi powiedział- sama się wkręcasz - no i miałracje
może kupie mu jakieś układanki będziemy ćwiczyć moją cierpliwość bo Szymcia szybko się kończy
a on mi powiedział- sama się wkręcasz - no i miałracje
może kupie mu jakieś układanki będziemy ćwiczyć moją cierpliwość bo Szymcia szybko się kończy

reklama
Podziel się: