Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
wsadź dziecko do wanny i daj mu ciecz nie niutonowska. Ryż, makaron, groch, fasolka to się prosto sprząta szczotka lub odkurzaczem. Masz dziecko z głowy na ok. 2 h. Piasek kinetyczny masy typu ciastolina, plastelina, można zrobić spożywcze. Siądź na podłodze i pozwól dziecku chodzić po tobie, pod tobą, turlaj się z nim, baw ciałem. Czynności dnia codziennego niech nie tylko obserwuje, ale też bierze w nich czynny udział, np wsypie makaron, mąkę, pogniecie ciasto. Zrób ciasto na pierniki z przepisu piernik staropolski i razem róbcie ciasteczka. To dopiero frajda. Nie h ugniata, wałkuje, wycina ciasteczka, układa na blaszce. Znów masz godzinę z głowy. Jak oglądacie bajki, to na you tube znajdziesz śpiewanki i piosenki kto jak skacze, zygzak, itp. to takie proste ćwiczenia z nauką planowania ruchu. Można oglądać i naśladować. Jest taka składanka 40 min. Zabawa w koło graniaste, pieczątki, zabawy paluszkowr, farby do malowania rękami i pędzelkiem. Budowanie torów przeszkód i pokonywanie ich... Its, itpPodziwiam mamy ktore np robią galaretkę i dają dziecku do zabawy, mąkę czy ryż. Ja bym oglupiala gdybym miała po tym sprzątać, zresztą mój syn by mi nie dał![]()
Polecam ci kanal na IG #crafty.momsHej Dziewczyny,
Może polecicie mi jakieś ciekawe, kreatywne i zajmujące zabawy dla rocznego dziecka? Sporo siedzimy w domu od kiedy córka chodzi do żłobka, bo choruje i chciałabym jej jakoś urozmaicić ten czas.
Super pomyslywsadź dziecko do wanny i daj mu ciecz nie niutonowska. Ryż, makaron, groch, fasolka to się prosto sprząta szczotka lub odkurzaczem. Masz dziecko z głowy na ok. 2 h. Piasek kinetyczny masy typu ciastolina, plastelina, można zrobić spożywcze. Siądź na podłodze i pozwól dziecku chodzić po tobie, pod tobą, turlaj się z nim, baw ciałem. Czynności dnia codziennego niech nie tylko obserwuje, ale też bierze w nich czynny udział, np wsypie makaron, mąkę, pogniecie ciasto. Zrób ciasto na pierniki z przepisu piernik staropolski i razem róbcie ciasteczka. To dopiero frajda. Nie h ugniata, wałkuje, wycina ciasteczka, układa na blaszce. Znów masz godzinę z głowy. Jak oglądacie bajki, to na you tube znajdziesz śpiewanki i piosenki kto jak skacze, zygzak, itp. to takie proste ćwiczenia z nauką planowania ruchu. Można oglądać i naśladować. Jest taka składanka 40 min. Zabawa w koło graniaste, pieczątki, zabawy paluszkowr, farby do malowania rękami i pędzelkiem. Budowanie torów przeszkód i pokonywanie ich... Its, itp
ja daję dzieciom mąkę, kawałek ciasta wałek, foremki. Siadam obok, i pokazuje co i jak mogą zrobić. Ugniatają ciasto, wałkują, zjadają oczywiście na surowo, a smaczne jest. Wycinają ciasteczka, układają na blaszce, potem pieczemy i zjadamy. Teraz jak już starsze są to sobie dekorują. Sproboj uwolnić myśli. Może ty nie widzisz dziecka w zabawie, ale ono siebie tak. U nas najtrudniejsze jest malowanie rękami. Ale malujemy i to na duuuuuzych kartkach z Ikei. A ryż i fasolka... Dostają w misce, z łyżeczkami, kubeczkami. Najpierw bawią się grzecznie a potem rozsypują po całej podłodze. Ściągają skarpety i chodzą po tym. Tu masz od razu si. Pieczątki możesz zrobić z ziemniaka, z gąbki, z pianki takie do farb. Albo kupić malutkie w Pepco. Są zwierzątka i litery. Piszcie sobie. My mamy na ścianie farbę magnetyczna i obrazki wiszą. Każdej jesieni mam kasztany w domu to się nimi bawią, robimy nawet zwierzątka i bawili się nimi. Idziemy na kolorowe liście, a potem robimy obrazki na kartkach, odrysowyjemy na kartce. Kiedyś wzięłam książeczkę co robi pucio, obracałam stronę i robiłam z dziećmi to, co było w książeczce. Zrób butelki. Brokatem, czy pomponami. Taki maluch to uwielbia.Super pomysly
Ale w niektórych nie widzę mojego dziecka np pomoc przy piernikach.
To z tym chodzenie po mamie/tacie kiedy leży na podlodze sprawdza się u nas świetnieprzechodzi pod nami, nad nami, wspina się.
Nigdy nie mialam doczynienia z cieczą nieniutonowską chybamuszę to wypróbować. I jutro zamawiam pieczątki. Dziękuję Destino!
Stempelki z ziemniakówja daję dzieciom mąkę, kawałek ciasta wałek, foremki. Siadam obok, i pokazuje co i jak mogą zrobić. Ugniatają ciasto, wałkują, zjadają oczywiście na surowo, a smaczne jest. Wycinają ciasteczka, układają na blaszce, potem pieczemy i zjadamy. Teraz jak już starsze są to sobie dekorują. Sproboj uwolnić myśli. Może ty nie widzisz dziecka w zabawie, ale ono siebie tak. U nas najtrudniejsze jest malowanie rękami. Ale malujemy i to na duuuuuzych kartkach z Ikei. A ryż i fasolka... Dostają w misce, z łyżeczkami, kubeczkami. Najpierw bawią się grzecznie a potem rozsypują po całej podłodze. Ściągają skarpety i chodzą po tym. Tu masz od razu si. Pieczątki możesz zrobić z ziemniaka, z gąbki, z pianki takie do farb. Albo kupić malutkie w Pepco. Są zwierzątka i litery. Piszcie sobie. My mamy na ścianie farbę magnetyczna i obrazki wiszą. Każdej jesieni mam kasztany w domu to się nimi bawią, robimy nawet zwierzątka i bawili się nimi. Idziemy na kolorowe liście, a potem robimy obrazki na kartkach, odrysowyjemy na kartce. Kiedyś wzięłam książeczkę co robi pucio, obracałam stronę i robiłam z dziećmi to, co było w książeczce. Zrób butelki. Brokatem, czy pomponami. Taki maluch to uwielbia.