Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Czyli ten piasek księżycowy zostawia tłuste plamy, dlatego ten karton? Z chęcią bym spróbowała, ale jakoś ten olej mnie nie zachęca...Ja kaszolinę zrobiłam drugi raz i córka w ogóle nie jest zainteresowana. Dotknie, zmiażdży i koniec. W dodatku jej do buzi nie próbuje brać, a tylko plastelinę zobaczy to od razu niesie.
U nas się bardzo sprawdza piasek księżycowy (mąka i olej). Zabawa na godzinę, tylko sprzątania trochę. Akurat mam duży karton, to korzystam. Trzeci dzień, a za każdym razem zabawa na godzinę.
Na panelach nic nie widać, podłogę i tak myję po takiej zabawie. Karton, żeby później wyrzucić wszystko z tym kartonem, a nie wymiatać spod mebliCzyli ten piasek księżycowy zostawia tłuste plamy, dlatego ten karton? Z chęcią bym spróbowała, ale jakoś ten olej mnie nie zachęca...@ZielonaMamma może jeszcze znasz jakieś inne patenty na masy/piaski/ciastoliny?
zamiast oleju możesz dodać oliwkę nawet taka dla dzieci. Ciecz nieniutonowska jest fajna. To mąka ziemniaczaną i woda. Jeszcze można zrobić małe ziemniaczaną z odżywka do włosów albo z oliwka i wychodzi domowy piasek kinetyczny. Ja polecam piasek kinetycznyCzyli ten piasek księżycowy zostawia tłuste plamy, dlatego ten karton? Z chęcią bym spróbowała, ale jakoś ten olej mnie nie zachęca...@ZielonaMamma może jeszcze znasz jakieś inne patenty na masy/piaski/ciastoliny?
Aaa ten piasek to taki bardziej sypki jest, a nie zbity i tłusty jak myślałam. Może mnie to przekonaNa panelach nic nie widać, podłogę i tak myję po takiej zabawie. Karton, żeby później wyrzucić wszystko z tym kartonem, a nie wymiatać spod meblina zdjęciu widać, jak się bawili.
Niestety, ja szukam na bieżąco. Z mąką ziemniaczaną i wodą jest fajna zabawa.
Kochana zobacz co znalazłam na shopeeMnie przeraża wizja sprzatania tego wszystkiegona razie odpuściłam sobie tego typu masy, bo moje dziecko nie jest nimi wcale zainteresowany. My nadal siedziny w kulkach hydrożelowych
![]()