reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zabawy z dziećmi, rymowanki, piosenki itp. :-)

u nas też ciastolina, farby, mazaki - wszystko co kolorowe, hitem ostatnio jest wchodzenie w kołdrę i robienie tzw : namiotu", zabawa w ten sposób może trwać bez końca :):tak:

reklama
kati puzzle i puzzlopodobne (zawsze połowę zawartości wyciągam na później)

Granna - Misiowe puzelki
PUZZLE edukacyjne GRA dla dzieci KTO TO? CO TO? (3362107201) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - zwierzęta
Super GRA edukacyjna PUZZLE edukacyjne TO i TO HIT (3307255851) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - człowiek
Układanka edukacyjna Trefl Skojarzenia | Dobre dla Dziecka to jakiś miesiąc temu kupiłam i Emi znakomicie sobie radzi (te trudniejsze odłożyłam na później, zostawiłam te łatwiejsze)
i jedne drewniane 12-elementowe:tak:

układamy też domino (ze zwierzątkami) i gry (karty) typu Memory (niedawno w biedronce były to wzięłam z Kubusiem Puchatkiem)

ps ciastolina u nas już od dawno jest, czemu się wzbraniacie?

U nas czytanie z powtarzaniem słów (Leo chyba ćwiczy dokładną wymowę), wszelkie encyklopedie zwierząt na topie, nadal naklejki, ale i chowanie się pod kołdry jak w namiocie (oboje z Niną lubią) + skakanie po łóżku... teraz, gdy zmienił się nam tryb dnia widzę, jak wielką robotę odwalała Ninka bawiąc się z Leo - teraz widać jak mu się nudzi samemu, muszę więcej czasu mu poświęcać. Na szczęście jak coś go zajmie to potrafi się sam długo bawić.
Acha, no i u nas inscenizowanie rożnych sytuacji - czyli trzyma sobie w łapkach jakieś przedmioty (najczęściej są to gumowe robale, ale i cokolwiek innego jak nitka czy chusteczka) i scenki. Ktoś ucieka wołając "pomocy", druga ręka goni - widać, że w głowie caly scenariusz jest:-)

My outdoorowo zdecydowanie :-p Robię podejście do Kolejki Piaseczyńskiej w niedzielę a i teatr i balet bilety zakupione :happy2: Zresztą Młoda zajmuje się sama sobą plus atrakcje żłobkowe. Chyba wyciągnę ciastolinę. :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry