reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

reklama
Dziękujemy wszystkim CIOCIOM!!! Ala nadal wpycha raczki do buzi i marudzi,może coś nastepnego będzie wychodzić...póki co nic nie widać

a u mojej jak już pisałam w innym wątku na dole z lewej strony robi się górka więc może coś wyjdzie lada dzień :confused:;-)

Dziewczyny, pisze z kwietniówek. Licze, że bardziej doświadczone mamy pomogą mi w sprawie mojej chyba ząbkującej córki. Otóóz od pewnego czasu zauważyłam u niej na dole, po lewej stronie takie coś grube i białe i obok jeszcze jedno, taka jakby kuleczka. napewno nie są to pleśniawki, bo z nimi już walczyłam i wiem, jak wyglądają, a to jest poprostu kuleczka tak jakby w dziąsełku. Tylko, że to jest, jeśli to ząb, dolny kieł, czyli trochę nie pokolei. Ale co ważniejsze, Natka od 3 dni bardzo obmawia jedzenia. Jak zorientuje się, że z butli leci mleko, płacze qw niebogłosy, jak daję sok jabłkowy, pije, jak oszalała. Słyszałam, że ząbkowanie może popsuć apetyt. czy to prawda? Oprócz tego kupy w normie, jak zawsze, gorączki nie ma, mała pogodna, tylko się ślini, wkłada też paluszki wskazujące do buzi i ciągle tam wierci, smoczek też lubi cyckać. Tylko to mleko, kiedyś je piła ze smakiem (bebilon pepti 1) a teraz taki Tadek niejadek... Pomóżcie!!

Pysia, kły wychodzą dużo później, jeszcze, żeby to było w miejscu dwójki to rozumiem, tak się czasem zdarza. Owszem cuda się zdarzają, ale ja na Twoim miejscu poszłabym z małą do pediatry i zapytała, bo może to jakaś zmiana na dziąśle, którą trzeba leczyć.

Pysia dokładnie tak jak pisze Kasiad.Trzeba to skonsultować z pediatrą.Wprawdzie zęby mogą wychodzić nie pokolei(u nas tak było),ale jak u Kuby pojawiło się zasinienie,to też konsultowałam to z lekarzem.Może mała poprostu uszkodziła sobie dziąsełko jakąś zabawką,a objawy ząbkowania(np.ślinienie) mogą pojawić się nawet 2 miesiące przed wyjściem pierwszego zęba.
Jeżeli chodzi o odmawianie jedzenia podczas ząbkowania dziecka,to bardziej chodzi o to,że bolą dziąsła i maluch nie chce ssać piersi,czy smoczka.
Może mała wypija za duzo soczku i poprostu nie jest głodna.Albo przyzwyczaiła się do jego słodkiego smaku,więc woli go bardziej niz mleko.Wtedy trzeba by odstawić soczek na parę dni.A w zamian podawać np.trochę wody.:tak:

reklama
Kasiad u nas też tak było, pojawiła sie jedna kreseczka, taka czerwona, trochę jakby krwią zabarwiona i już następnego dnia był ząb...puknęłam metalową łyżeczką i pięknie zadźwięczało....z drugim 4 dni później to samo..

Do góry