Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
U Zuzola zębów brak ale od kilku dni opróćz ślinotoku nerwowe gryzienie wszystkiego co popadnie i krzyki jak nie ma nic w buzi... hmm... chyba zaczya swędzieć bo dziąsełka jeszcze jakoś nei wyglądają na "zazębione" ;-)
ptaszyna dzięki za artykuł
co do mycia jamy ustnej to z przykrością stwierdzam, że nigdy nie przemywałam dziąsełek Dbamy o mleczne ząbki
Bakterie, które wywołują próchnicę znajdują się w jamie ustnej dziecka jeszcze przed pojawieniem się pierwszych mleczaków, dlatego o jej higienę musisz dbać od pierwszych chwil życia. Na samym początku wystarczy przecieranie maluszkowi dziąseł kawałkiem gazika zamoczonego w przegotowanej wodzie. Gdy maluszek podrośnie przyjdzie czas na pierwszą szczoteczkę do zębów.
ja tez nie przemywam dziaseł ale wg mnie to i tak nie ma sensu,bo te bkterie są tez na jezyku i i tak sie przeniosą na dziąsełka,jak zabki wyjdą to bede przemywac i poradze sie pediatry jak o to dbac
Tymuś gratuluje 2 ząbka!Kuba nadal bezzębny i cos maurdzenie przeszłoale na dole widać takie 2 punkty ale nic nie stukadalej czekamy, przynajmniej nie boje sie o piersi
Tymuś Gratulacje:-)
u nas bezzębnie, ale ślinienie i rączki w buzi non stop ostatnio przy użyciu latarki zaobserwowaliśmy z M, że miejsce dolnych jedynek jest strasznie nabrzmiałe i chyba się rozpocznie ząbkowanie