reklama

ząbki, ząbki.. idą ząbki!!

U nas dolne wyszly niespostrzezenie, a teraz ida gorne juz niestety zaczynam dowiadywac sie, co to znaczy zabkowanie. W nocy tylko spanie na piersi, w dzien byla dodatkowa mocno rzadka kupa, poza tym jest radosny jak zwykle, tyle ze bardziej sie pluje,ca wieksza ilosc sliny postanowil dobrze zagospodarowac i popierduje usteczkami robiac niemalze prysznic na spora odleglosc ;) Chyba Zaneta pisala, ze gorne bardziej bola - potwierdzam.

reklama
Majoweczki,pytanie.Jako,ze sie juz wiele razy pomylilam myslac,ze to zabki nam przeszkadzaly,a tak naprawde to brzuszek byl i zabkowania z problemami nie mielismy,tak chcialabym sie dowiedziec paru rzeczy.
Czy zanim zrobia sie "buleczki",ale na dziaslach z przodu widacz zarys zabkow moga juz zaczac dac problemy?Nie ma zadnego zaognienia,a widac praktycznie wszystkie zabki z przodu dziasel,i brakuje im 2-3mm do przebicia.
Czy to mozliwe,ze wyrzete w polowie zabki,gorne jedynki,moga zaczac przeszkadzac i dac problemy "wiednace uszy mamy"?
Prosze o pomoc w rozwiazaniu tej kwesti.Dziekuje.

kiedy ząbki sa jeszcze całe w dziąsełku i własnie widać cały ich zarys, to myślę, że mogą już boleć, ale pewność będziesz miała jeśli poobserwujesz, czy się obniżają, jeśli tak - bolą, jeśli nie, to to raczej coś innego. górne ząbki idą dłużej i ciężej niż dolne.
co to znaczy "wyrzete w polowie zabki"?
że przebiły w połowie dziąsełko? w sensie, że w ogóle? że część zęba się przebiła, a reszta w dziąśle?
z moich obserwacji wynika, że żabek może przeszkadzać do póki nie wyjdzie przynajmniej połowa..

kugela - nijak się to nie ma do moich dzieci, może jedynie początkowa kolejność z tym, że od 5m. wiadomo, że to tylko poglądowo, ale u nas się nie sprawdza.
działa u któregoś Majówiątką?

u nas chyba dziala jak do tej pory. pierwsze byly dolne jedynki, potem gorne jedynki, jedna dwojka gorna jest, druga prawie prawie. to narazie tyle i wg schematu. miesiace tak plus minus, wszystkie troche wczesniej. wydaje mi sie ze nastepne beda szly gorne trojki ale pewnosci nie mam. czekam bo napewno jakies ida kolejne.

U nas idzie wg schematu Kugeli. Najpierw wyszły dwie dolne jedynki, na raz, później tak samo górne, a teraz nic nie widać, ale idą dwójki bo Ninka ciągnie uszka.

reklama
Moje dzieciaki oboje niekonwencjonalni w tym wypadku :) najpierw dolne jedynki,po nich dwójki górne u obojga,potem dolne dwójki a jedynek górnych jeszcze ani śladu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry