reklama

Ząbki

O Sylwia - a ja myślałam że u nas będzie tak wyjątkowo że dwójki dolne wychodzą zamiast jedynek górnych :) ale widzę że nie wyjątkowo, dzisiaj był kryzysowy dzień - palec Karolka to po lewej to po prawej na dziąśle, jakby chciał zdrapać skórkę zeby szybciej wyszły...no i bez płaczu niestety się nie obyło, znów nie nadążam żelować a na wieczór to i nurofen musialam mu dac bo nie mógł się uspokoić.
A z milszych rzeczy dodam że uwielbia myć ząbki :) Na razie myjemy tą silikonową na palce ale kupiłam też mu taką jordana 0-2 - na razie nie jest raczej niezbędna, ale żeby mógł sobie potrzymać w łapce - ku wyrabianiu dobrych nawyków :)

reklama
Na razie myjemy tą silikonową na palce ale kupiłam też mu taką jordana 0-2 - na razie nie jest raczej niezbędna, ale żeby mógł sobie potrzymać w łapce - ku wyrabianiu dobrych nawyków :)

A Mati wlasnie te jordana trzyma w buzce i gryzie :-D Zawsze jak mama myje zabki, to Matis tez chce i sie upomina o swoja szczoteczke :-D

Sylwia teraz jak juz wyskakują to będą wszystkie szły pokoleji....może do roku będa mie;i całe 20 chociaż ksiazkowo to dopiero ok 2 są wszystkie

No to Oli mało książkowa pod tym wględem - na razie ani jednego nie ma i nawet nic się nie pokazuje. Zaczynam wierzyć, że chyba przyjdzie kupić jej sztuczną szczękę :-) ;-)

no coś Ty Basiu przecież w ksiazce jest chyba napisane ze miedzy 6-8 mies wiec to chyba bardziej u nas nie było ksiązkowo bo wyszły jak miała 4,5, nie przejmuj sie jest jeszcze czas

Nie ma sztywnych norm dla ząbków - jest sporo dzieci którym pierwsze wychodzą dopiero około roku ... I podobno jak do roku nic nie wyjdzie czy do11 m-cy to się sprawdza czy są zalążki

A Oliwka musi słodko wyglądać jak taki króliczek co ma 2 u góry i 2 na dole :) poprosimy jakieś zdjątko!!!

reklama
Mojej kumpeli syn mial 1,5 roku i tylko 4 zeby...!!!!! teraz ma dwa lata i nadal mu wychodza...i wada przy tym jest to ze je jej znikome ilosci...Nie moze go zagonic do talerza...potrafi miesiac prawie nic nie jesc tylko pije i podgryza slodycze...Bo to zajada chetnie...A biedaczka gotuje mu trzy dania dziennie bo liczy ze anoz dzis cos zje....U mojej Noemi zauwazylam 11 listopada zeby dwa na dole i na dzien dzisiejszy prawa jedynka w 3/4 dopiero wyszla a lewa dopiero przebila sie kilka dni temu...Mowia ze im pozniej tym zdrowsze zeby...Ja nawet przyznam ze to chyba prawda....Mojego Adama rodzina miala pozno zeby i np.jego babcia ma ponad 70 lat i ani jednego sztucznego zeba...Niejedna malolata moze babci zebow pozazdroscic bo nie dosc ze zdrowe to jeszcze bieluske...A ja mialam 7 miesiecy i 7 zebow a na dzien dzisiejszy polowa do wymiany....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry