• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbkowanie a gorączka

K.A

Zaangażowana w BB
Dzień dobry,
Chciałabym się dowiedzieć ile wasze dzieci miały stopni gorączki przy ząbkowaniu?
Dowiedziałam sie, ze temp nie powinna przekraczać 38 stopni, ale chciałabym poznać wasza opinie w tym temacie, jak to wyglada w praktyce.
Pozdrawiam :)

reklama
Rozwiązanie
Dzień dobry,
Chciałabym się dowiedzieć ile wasze dzieci miały stopni gorączki przy ząbkowaniu?
Dowiedziałam sie, ze temp nie powinna przekraczać 38 stopni, ale chciałabym poznać wasza opinie w tym temacie, jak to wyglada w praktyce.
Pozdrawiam :)
Każde dziecko jest inne. Moja córka gorączki raczej nie miała, może raz ale to nie wiadomo czy przyczyną było zabkowanie. Najczęściej jednak występował katar , brak apetytu. Ale myślę że przy ząbkowaniu może przekroczyć 38 stopni
Mój bobasek wcale nie gorączkował przy ząbkowaniu a na raz szły Mu 4ry ząbki. Więc gorączka nie jest regułą.
Zazdroszczę :). Moje dziecko bardzo przeżywa ząbkowanie. Od jakiegoś czasu zachowuje się tak jak przy pierwszych ząbkach i prześwitują mu 4 górne zeby, tylko doszła gorączka 38,5. Nie ma objawów choroby, zachowuje się normalnie jedynie bardziej marudzi. Dlatego zapytałam z ciekawości :). I tak trzeba będzie wybrać się do pediatry.

Zazdroszczę :). Moje dziecko bardzo przeżywa ząbkowanie. Od jakiegoś czasu zachowuje się tak jak przy pierwszych ząbkach i prześwitują mu 4 górne zeby, tylko doszła gorączka 38,5. Nie ma objawów choroby, zachowuje się normalnie jedynie bardziej marudzi. Dlatego zapytałam z ciekawości :). I tak trzeba będzie wybrać się do pediatry.
Teoretycznie na ząbki jest stan podgorączkowy jeśli wogole, ale to tylko teoria i każde dziecko tak naprawdę przechodzi to inaczej, obserwuj dziecko, zbijaj temp jesli przekracza 38-38,5 i wybierz się do lekarza gdyby małemu po 2-3 dniach nie przeszlo żeby wykluczyć jakaś utajona chorobę.

Oj nie ma czego zazdrościć😉 gorączki nie miał ale jakie problemy ze spaniem i nerwowość. Na czas ząbkowania zamienia się w małego terroryste😄

reklama
U nas przy każdym ząbkowaniu była temperatura 37.5-38 i do tego przyczepiał się katar trwający zwykle 10 dni 😔 aaa i stanowcza odmowa jakiegokolwiek jedzenia
Mój miał wczoraj 38,5 najwyższa. Dwa razy dostał lek i teraz cisza.. nie ma gorączki, jest zadowolony. Dzisiaj tez zauważyłam wzmożone ślinienie się, wiec może to rzeczywiście od tych zębów, eh niech to się już skończy 🤨

reklama
Mojemu zaczęły wychodzić kolejne zęby - i znowu cofnął się praktycznie do samego mleka/papek w jedzeniu. Mimo że już fajnie wcinał wędliny, małe kanapeczki - koniec. Czasem do objawów dołącza też biegunka. Nigdy gorączka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry