Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Każde dziecko jest inne. Moja córka gorączki raczej nie miała, może raz ale to nie wiadomo czy przyczyną było zabkowanie. Najczęściej jednak występował katar , brak apetytu. Ale myślę że przy ząbkowaniu może przekroczyć 38 stopniDzień dobry,
Chciałabym się dowiedzieć ile wasze dzieci miały stopni gorączki przy ząbkowaniu?
Dowiedziałam sie, ze temp nie powinna przekraczać 38 stopni, ale chciałabym poznać wasza opinie w tym temacie, jak to wyglada w praktyce.
Pozdrawiam![]()
ZazdroszczęMój bobasek wcale nie gorączkował przy ząbkowaniu a na raz szły Mu 4ry ząbki. Więc gorączka nie jest regułą.
Teoretycznie na ząbki jest stan podgorączkowy jeśli wogole, ale to tylko teoria i każde dziecko tak naprawdę przechodzi to inaczej, obserwuj dziecko, zbijaj temp jesli przekracza 38-38,5 i wybierz się do lekarza gdyby małemu po 2-3 dniach nie przeszlo żeby wykluczyć jakaś utajona chorobę.Zazdroszczę. Moje dziecko bardzo przeżywa ząbkowanie. Od jakiegoś czasu zachowuje się tak jak przy pierwszych ząbkach i prześwitują mu 4 górne zeby, tylko doszła gorączka 38,5. Nie ma objawów choroby, zachowuje się normalnie jedynie bardziej marudzi. Dlatego zapytałam z ciekawości
. I tak trzeba będzie wybrać się do pediatry.
Oj nie ma czego zazdrościćZazdroszczę. Moje dziecko bardzo przeżywa ząbkowanie. Od jakiegoś czasu zachowuje się tak jak przy pierwszych ząbkach i prześwitują mu 4 górne zeby, tylko doszła gorączka 38,5. Nie ma objawów choroby, zachowuje się normalnie jedynie bardziej marudzi. Dlatego zapytałam z ciekawości
. I tak trzeba będzie wybrać się do pediatry.
To mój tak samo! No i póki co jeszcze ta gorączkaOj nie ma czego zazdrościćgorączki nie miał ale jakie problemy ze spaniem i nerwowość. Na czas ząbkowania zamienia się w małego terroryste
![]()
Mój miał wczoraj 38,5 najwyższa. Dwa razy dostał lek i teraz cisza.. nie ma gorączki, jest zadowolony. Dzisiaj tez zauważyłam wzmożone ślinienie się, wiec może to rzeczywiście od tych zębów, eh niech to się już skończyU nas przy każdym ząbkowaniu była temperatura 37.5-38 i do tego przyczepiał się katar trwający zwykle 10 dniaaa i stanowcza odmowa jakiegokolwiek jedzenia